Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Διώξεις στην ηγεσία της Χαμάς ζητούν συγγενείς θυμάτων

Ισραήλ: Διώξεις στην ηγεσία της Χαμάς ζητούν συγγενείς θυμάτων

«Η έρευνα προχωρά», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων της Χαμάς δύο εβδομάδες αφού υπέβαλε στον εισαγγελέα Καρίμ Καν έναν φάκελο.

Συγγενείς θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ανακοίνωσε ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, εκφράζοντας την επιθυμία να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των ηγετών της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Η έρευνα προχωρά», διαβεβαίωσε ο Φρανσουά Ζιμεράι μετά τη συνάντηση, δύο εβδομάδες αφού υπέβαλε στον εισαγγελέα Καρίμ Καν έναν φάκελο εξ ονόματος εννέα οικογενειών θυμάτων. Οι οικογένειες αυτές θέλουν να ασκηθούν διώξεις στην ηγεσία της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ

Στο Ισραήλ, 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου και 240 απήχθησαν.

Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει κάποιο αίτημα στον εισαγγελέα του ΔΠΔ ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα για μια υπόθεση, όμως το δικαστήριο αυτό δεν είναι υποχρεωμένο να ικανοποιήσει το αίτημα.

Έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το ΔΠΔ ξεκίνησε το 2021 έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ιδίως για εγκλήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, τη Χαμάς ή άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Ο Καν δήλωσε ότι η εντολή αυτή ισχύει και για τα φερόμενα εγκλήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί στον τωρινό πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Όμως οι ομάδες του δεν κατάφεραν να μπουν στη Γάζα, ούτε στο Ισραήλ, το οποίο δεν είναι μέλος του ΔΠΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024