Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισοδιακή προσγείωση σε πτήση της Air Canada - Boeing 777 κουνιόταν σαν πούπουλο

Επεισοδιακή προσγείωση σε πτήση της Air Canada – Boeing 777 κουνιόταν σαν πούπουλο

Σε κατάσταση σοκ οι επιβάτες.

Μια επεισοδιακή προσγείωση αναγκάστηκε να κάνει μια πτήση της Air Canada στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο στον Καναδά το βράδυ της Δευτέρας, καθώς θυελλώδεις πλευρικοί άνεμοι χτυπούσαν το τεράστιο αεροσκάφος.

Η πτήση AC2 που έφτανε από το Τόκιο στις 13 Νοεμβρίου βιντεοσκοπήθηκε να παλεύει να προσγειωθεί στον διάδρομο 24L του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Τορόντο. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε η Wake Turbulence Aviation, το Boeing 777-300ER της Air Canada φαίνεται να κουνιέται σαν… πούπουλο από άκρη σε άκρη, αναπηδώντας από τον διάδρομο προσγείωσης, ενώ καπνός βγαίνει από το σύστημα προσγείωσης στην άσφαλτο.

Το αεροπλάνο σταθεροποιείται μετά την εκκίνηση και καταφέρνει να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με δεξιοτεχνία από τον πιλότο, ο οποίος σταθεροποίησε το αεροσκάφος και απέφυγε την αναγκαστική προσγείωση στον διάδρομο στο τέλος της 12ωρης πτήσης. Το βίντεο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό από το σκηνικό που δημιουργεί ο πορτοκαλί ουρανός πάνω από το αεροδρόμιο καθώς ο ήλιος πέφτει.

Στο βίντεο ακούγεται το άτομο που τραβάει το βίντεο να λέει: «Ουάου! Κάνε τον γύρο», αναφερόμενος στην περίπτωση που οι πιλότοι επιλέγουν να απογειωθούν ξανά κατευθείαν και να προσγειωθούν δεύτερη φορά εν μέσω δύσκολων συνθηκών. Τελικά το αεροπλάνο φαίνεται να σταθεροποιείται μετά την εκκίνηση και καταφέρνει να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο

«Δύσκολη προσγείωση λόγω πλευρικών ανέμων»

Ένας εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο, ότι η πτήση από τη Ναρίτα «παρουσίασε μια δύσκολη προσγείωση λόγω πλευρικών ανέμων κατά την άφιξη στο Τορόντο».

«Αν και το αεροσκάφος Boeing 777 τροχοδρόμησε κανονικά προς την πύλη μετά την προσγείωση, ως προληπτικό μέτρο τέθηκε εκτός λειτουργίας για πλήρη επιθεώρηση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Κανένας από τους 373 επιβάτες του αεροσκάφους δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. «Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, άκουσα ένα βαρύ κρότο, η άτρακτος πήδηξε ξαφνικά και η καρδιά μου ήταν σαν να εκτινάχθηκε» σχολίασε ένας από τους επιβάτες.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024