Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί περιμένουν ένα «ήσυχο» μεταγραφικό παζάρι στην Σαουδική Αραβία...

Γιατί περιμένουν ένα «ήσυχο» μεταγραφικό παζάρι στην Σαουδική Αραβία…

Ο διευθυντής της Σαουδικής Pro League ελπίζει σε μία ήσυχη μεταγραφική περίοδο ενόψει Ιανουαρίου.

Οι σύλλογοι της Σαουδικής Pro League (SPL) θα πρέπει να υπογράψουν μόνο παίκτες του «υψηλότερου επιπέδου» στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μετά τις εντυπωσιακές κινήσεις του καλοκαιριού, δήλωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της λίγκας, Μάικλ Εμενάλο.

Η δαπάνη των 957 εκατομμυρίων δολαρίων στο καλοκαιρινό παράθυρο της Σαουδικής Αραβίας, που έκλεισε στις 7 Σεπτεμβρίου, οδήγησε πολλούς παίκτες υψηλού προφίλ, όπως οι Νεϊμάρ, Καρίμ Μπενζεμά και Ενγκολό Καντέ να μετακομίσουν στο πρωτάθλημα.

Ποιος είναι ο λόγος που περιμένει ένα… ήσυχο Ιανουάριο

Οι δαπάνες της Σαουδικής Pro League ξεπέρασαν αυτές των τεσσάρων από τα «πέντε μεγάλα» πρωταθλήματα της Ευρώπης με μόνο τους συλλόγους της Premier League να δίνουν περισσότερα για μεταγραφές από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Πιστεύω ότι καταφέραμε αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, το οποίο ήταν να μπούμε στην αγορά και να ανταγωνιστούμε επιθετικά», είπε ο Εμενάλο σε συνέντευξή του στον ιστότοπο της SPL.

«Αλλά, επίσης, θέλαμε να το κάνουμε αυτό δίνοντας παράλληλα σε κάθε σύλλογο στο πρωτάθλημα την ευκαιρία να βελτιωθεί. Πιστεύω ότι το καταφέραμε.

Και πιστεύω ότι, αυτό που βλέπετε, όσον αφορά στην ποιότητα των αγώνων και την απόδοση των περισσότερων από τους αποκτημένους διεθνείς παίκτες, είναι μια δικαίωση ότι η μεταγραφική αγορά ήταν σχετικά καλή».

Ερωτηθείς εάν η επερχόμενη μεταγραφική περίοδος θα έχει επίσης μια αναταραχή, ο Εμενάλο είπε: «Ελπίζω όχι, γιατί νομίζω ότι η δουλειά που έγινε ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και επιθετική, και πιστεύω ότι οι περισσότεροι σύλλογοι, έχουν αυτό που χρειάζονται.

«Και ελπίζουμε ότι η προσοχή θα στραφεί τώρα στη δουλειά εντός των προπονητικών εγκαταστάσεων για τη βελτίωση αυτών των παικτών και για να δοθεί χρόνος προσαρμογής και απόδοσης.

«Τώρα, όποια πρόσθετη βελτίωση πρέπει να κάνουμε για οποιονδήποτε σύλλογο, πιστεύουμε ότι θα είναι προσθήκες υψηλού επιπέδου».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024