Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η χρονιά... εκτόξευσης του Πίτερς (vids)

Η χρονιά… εκτόξευσης του Πίτερς (vids)

Ο Άλεκ Πίτερς «απελευθερώθηκε» από τον Σάσα Βεζένκοφ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδειξε την εμπιστοσύνη του και ο Αμερικανός κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε το περασμένο καλοκαίρι τον MVP της Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε προνοήσει έναν χρόνο νωρίτερα φέρνοντας στο λιμάνι τον Άλεκ Πίτερς. Έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά με του πρώην φόργουορντ των ερυθρόλευκων που πλέον αγωνίζεται στο ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε επιλέξει τότε τον Αμερικανό ρολίστα πολυτελείας για να παίζει όταν παίρνει «ανάσες» ο Βεζένκοφ, όμως έναν χρόνο μετά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Και ο Μπαρτζώκας έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, αφού επέλεξε τον Πίτερς με… κλειστά μάτια και με στόχο σε βάθος χρόνου να είναι κομβικός στο ροτέισον του Ολυμπιακού.

Η απίστευτη σεζόν που διανύει ο Πίτερς

Μετά από έναν χρόνο προσαρμογής στο λιμάνι και με μειωμένο χρόνο συμμετοχής, αναπόφευκτα λόγω και της μαγικής σεζόν του Βεζένκοφ, ο Πίτερς είναι εδώ για να κάνει τη διαφορά στη θέση «4» στον Ολυμπιακό.

Η αποχώρηση του Σάσα τον «απελευθέρωσε», όπως και το γεγονός ότι του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη ο προπονητής των Πειραιωτών. Η σεζόν που διανύει είναι χρονιά… εκτόξευσης, με τον Αμερικανό να κάνει… όργια. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στη Euroleague, τα νούμερα του έχουν τριπλασιαστεί και διαλύει το ένα ρεκόρ καριέρας μετά το άλλο.

Στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα «γκρέμισε» τη στατιστική, αφού είχε 28 πόντους (ρεκόρ καριέρας) σε 39 λεπτά συμμετοχής (ρεκόρ καριέρας) και με το σύστημα αξιολόγησης να γράφει 31 (ρεκόρ καριέρας). Ο χώρος και η άνεση που έχει στον Ολυμπιακό τον αφήνουν να «ξεδιπλώσει» το ταλέντο του και να δείξει ποιος πραγματικά είναι, αφού όπως δήλωσε και ο Κώστας Παπανικολάου μετά το ματς, είναι ένας παίκτης που ξέρει πολύ μπάσκετ.

Από ρολίστας… πολυτελείας, πρωταγωνιστής

Ο Πίτερς βρίσκεται στην Ευρώπη από το 2018 όταν και αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη ρωσική αρκούδα έμεινε έναν χρόνο και ξεκίνησε βασικός στα μισά παιχνίδια από τα 36 που έπαιξε στη Euroleague. Ηταν σημαντικό μέλος του ροτέισον, αλλά ρολίστας.

Το ίδιο συνέβη και στην Εφές την επόμενη σεζόν, αφού ξεκίνησε μόλις στα 6 ματς από τα 27, ενώ και στις δύο σεζόν του στην Μπασκόνια από τα 45 παιχνίδια μόλις σε 14 ήταν βασικός. Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό πέρσι είχε μόλις 3 από τα 37 στο αρχικό σχήμα, ενώ οι αριθμοί του σε όλη του την καριέρα ήταν 17 λεπτά συμμετοχής με 7,2 πόντους ανά ματς, (43,4% στο τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ και 7,5 στο σύστημα αξιολόγησης.

Αυτά που κάνει φέτος όμως στον Ολυμπιακό δεν έχουν προηγούμενο, αφού έχει παίξει και στα 9 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί οι ερυθρόλευκοι και σε όλα είναι βασικός και… αναντικατάστατος. Ο χρόνος που περνάει μέσα στο παρκέ έχει φτάσει τα 28 λεπτά και πάνω, ενώ έχει «εκτοξεύσει» όλους τους αριθμούς του. Και η στατιστική μιλάει από μόνη της.

Συνολικά, σκοράρει 15,7 πόντους ανά ματς και είναι 6ος σκόρερ στη διοργάνωση, έχοντας 63,5% στο δίποντο, 50% στο τρίποντο και 90% στις βολές. Παράλληλα, μαζεύει 5,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ μοιράζει και 2,1 ασίστ, έχει 1 κλέψιμο και 17,9 στο σύστημα αξιολόγησης σε μια ανεπανάληπτη μέχρι στιγμής σεζόν.

Ο Πίτερς έχει μπει για τα καλά στα… παπούτσια του Βεζένκοφ και κάνει χρονιά που αγγίζει τα νούμερα του Βούλγαρου διεθνή. Μάλιστα, οι ίδιοι οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό αναφέρουν συνέχεια ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, με τον Αμερικανό να είναι και εκείνος εξαιρετικός στα κοψίματα κάτω από τη ρακέτα, εξαιρετικός σουτέρ και ριμπάουντερ, αλλά να έχει βελτιωθεί και στις πάσες, χάρη και στον τρόπο που αγωνίζεται γενικότερα η ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι απίστευτοι αριθμοί του τη φετινή σεζόν

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024