Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ελαιομαζέματα» στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για καλό σκοπό

«Ελαιομαζέματα» στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για καλό σκοπό

Δράση που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Παλιού Φαλήρου.

Μια πενταετία συμπληρώνουν φέτος τα «Ελαιομαζέματα» , η συγκομιδή ελιάς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, μια δράση, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019.

Μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του καρπού των εκατοντάδων ελαιόδεντρων της πόλης, στην υποστήριξη των Κοινωνικών Δομών αλλά και στην βιωματική εκπαίδευση των παιδιών στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής, την εκτίμηση των δώρων που προσφέρει η φύση και κυρίως την ευαισθητοποίηση τους στις αξίες της προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς το ελαιόλαδο που παράγεται διατίθεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Συσσιτίου.

Εφέτος, μια χρονιά δύσκολη για την ελιά, που οι ποσότητες είναι πολύ μικρές και οι τιμές πολύ υψηλές, η δράση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες – μαθητές, εθελοντές, εργαζόμενοι στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου – θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί ο καρπός κάθε διαθέσιμου ελαιόδεντρου της πόλης.

Δράση για τις κοινωνικές δομές του Δήμου

Τα «Ελαιομαζέματα» λοιπόν ξεκίνησαν στις πλατείες, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα, της πόλης και απλώνονται τα ελαιόπανα, μαζεύοντας τους καρπούς και ετοιμάζοντας το λάδι για τους συνανθρώπους μας και τις κοινωνικές Δομές του Δήμου που το έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ενώ χαρακτηριστική είναι η ενθουσιώδης ανταπόκριση των παιδιών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου που συμμετείχαν στην δράση, στο σχολείο τους.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκυ Γιάκοβλεφ καθώς και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024