Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καθαρά τα νερά των θαλασσών μας», υποστηρίζει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

«Καθαρά τα νερά των θαλασσών μας», υποστηρίζει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Η ποιότητα των νερών των παραλιών του Παλαιού Φαλήρου αξιολογείται συνεχώς από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αναφέρει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Εξαιρετική είναι η ποιότητα των νερών στις παραλίες του Παλαιού Φαλήρου, τονίζει ο Δήμος σε ανακοίνωση του. O Δήμος Παλαιού Φαλήρου επίσης, ανακοινώνει τα αποτελέσματα των ελέγχων δειγματοληψιών που πραγματοποιήθηκαν για την καταλληλότητα των κολυμβητικών υδάτων των παραλιών της πόλης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- Δ/νση Υδάτων στις 16 Μαΐου 2023 και από τις οποίες προκύπτει ότι η ποιότητα τους είναι εξαιρετική (ως προς εντερόκοκκους και κολοβακτηρίδια) καθότι σύμφωνα με την Οδηγία 2006/77/ΕΕ ως ποιότητα νερών εξαιρετική, χαρακτηρίζονται οι τιμές με μέγιστο 250 κολοβακτηρίδια /100 ML και μέγιστο  100 εντερόκοκκοι /100 ML.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχουν ως εξής:

Η ανακοίνωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προσθέτει: «Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, με αφορμή τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια που έκαναν την εμφάνιση τους στα ΜΜΕ και στα Social Media για την ποιότητα των νερών των παραλιών της πόλης, βασιζόμενα στις μετρήσεις ενός αμφιβόλου εγκυρότητας Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, θέλει να επισημάνει τα εξής:

Η ποιότητα των νερών των παραλιών του Παλαιού Φαλήρου αξιολογείται συνεχώς από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία αποτελεί  και την αξιόπιστη, εντεταλμένη και θεσμοθετημένη Δημόσια Αρχή για την συγκεκριμένη αξιολόγηση.

Οι μετρήσεις και οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται με συνέπεια και προγραμματισμό όλο το έτος και τα σχετικά αποτελέσματα δημοσιοποιούνται στις επίσημες ιστοσελίδες των φορέων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) δεν έχει διαπιστευθεί από το  Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και άρα είναι προφανές ότι στις σχετικές μετρήσεις και δειγματοληψίες του δεν ακολουθούνται οι απαιτήσεις των εναρμονισμένων προτύπων που απαιτούνται, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την ικανότητα του και την τεχνική του επάρκεια,  προκειμένου να παράγει έγκυρα και αμερόληπτα αποτελέσματα.

Σε αυτή την  κατεύθυνση υπάρχει επίσημη πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ (21 Μαρτίου 2023) όπου καταγγέλλεται η δράση του ΠΑΚΟΕ, οι πρακτικές που ακολουθεί καθώς και οι σκοπιμότητες που αυτό υπηρετεί».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024