Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Fargo: Η πολυαναμενόμενη 5η σεζόν πλησιάζει και εμείς μετράμε τον χρόνο αντίστροφα

Fargo: Η πολυαναμενόμενη 5η σεζόν πλησιάζει και εμείς μετράμε τον χρόνο αντίστροφα

Στις 22 Νοεμβρίου «βουτάμε» σε ένα σύμπαν ανατροπών, εγκλήματος και αστείρευτου γέλιου

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την ημέρα που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς Fargo και ειλικρινά, η σκέψη μας είναι δίπλα σε όλους εκείνους τους πιστούς φαν οι οποίοι έκαναν τρία ολόκληρα χρόνια υπομονή για την κυκλοφορία της 5ης σεζόν. Όχι επειδή ανυπομονούσαν να μάθουν τι γίνεται στη συνέχεια, αφού κάθε σεζόν της σειράς έχει άλλο story και διαφορετικούς χαρακτήρες. Κυρίως, επειδή μάλλον δεν βρήκαν αυτά τα τρία χρόνια, κάποια άλλη σειρά που να μπορεί να αντικαταστήσει το Fargo.

Η βραβευμένη –με έξι Emmy – τηλεοπτική ανθολογία του ταλαντούχου Noah Hawley που βασίζεται στην ομώνυμη, οσκαρική ταινία των αδελφών Coen και ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στο crime και την κωμωδία με ανεπαίσθητες paranormal «πινελιές», έχει ανακαλύψει τη «συνταγή» της επιτυχίας: ευρηματική, καλογραμμένη πλοκή και πολυδιάστατοι χαρακτήρες που πείθουν το κοινό να κάνει engage. O Billy Bob Thornton ως σατανικός Lorne Malvo, ο εντιμότατος Lou Solverson του Patrick Wilson, η επίμονη αστυνομικός Molly την οποία υποδύθηκε η Raven Stewart και ο μαφιόζος Mike Milligan, δηλαδή ο Bokeem Woodbine, είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτήρες που μας έκαναν στο τέλος των προηγούμενων σεζόν να ανυπομονούμε πάντα για την επόμενη.

Ωστόσο, η αναμονή μας σύντομα θα λάβει τέλος. Διότι, είτε είμαστε από τους φανατικούς του Fargo, είτε απλώς το έχουμε ακουστά και θέλουμε να του δώσουμε μία ευκαιρία, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 22.00, η 5η σεζόν της σειράς θα κάνει επιτέλους πρεμιέρα με ένα δυνατό, διπλό επεισόδιο στην COSMOTE TV (COSMOTE SERIES HD). Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι να περιμένουμε αυτή τη φορά από τον Noah Hawley;

Μία πλοκή με ευρηματικά twist που «ξεδιπλώνει» ένα σύμπαν εγκλήματος και διαπλοκής

Λίγα πράγματα έχουν διαρρεύσει σχετικά με την ιστορία της 5ης σεζόν. Αν κρίνουμε, όμως, από τις προηγούμενες, τότε το σίγουρο είναι ότι αναμένεται να δούμε αναπάντεχα plot twist σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, αληθοφανείς ήρωες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και αντιθέσεις που «ανεβάζουν» την ένταση της πλοκής και μερικές φορές τους… παλμούς μας.

Η νέα σεζόν του Fargo έχει ως κεντρική ηρωίδα τη Dorothy Lyon ή αλλιώς, Dot, την οποία υποδύεται η Juno Temple. Η Dot είναι μία φαινομενικά αθώα νοικοκυρά η οποία εμπλέκεται σε μπελάδες με τις τοπικές αρχές, ώσπου «βυθίζεται» σε μία ζωή που νόμιζε πως είχε αφήσει πίσω. Στο κατόπι της Dot, βρίσκονται διαρκώς ο σκληρός σερίφης Roy Tillman, δηλαδή ο Jon Hamm, ο γιος του Roy ο Gator (Joe Keery) που προσπαθεί να αποδείξει την αξία του στον πατέρα του, καθώς και ο αινιγματικός Ole Munch(Sam Spruell).

Καθώς τα βαθύτερα μυστικά της έρχονται στην επιφάνεια, η Dot βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε να προστατεύσει την οικογένειά της από το σκοτεινό, μυστηριώδες παρελθόν της. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποδεικνύεται δύσκολο, εφόσον η πεθερά της (Jennifer Jason Leigh), δεν εγκρίνει την Dot ως σύζυγο του γιού της. Σαν να μην έφτασαν όλα αυτά, δύο αστυνομικοί «μυρίζονται» την ασυνήθιστη συμπεριφορά της Dot και αποφασίζουν να την ξεσκεπάσουν. Άραγε θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρουν να αποκαλύψουν πως η ήσυχη, οικογενειάρχισσα Dorothy δεν είναι αυτό που παριστάνει πως είναι στους γύρω της; Για να μάθουμε την απάντηση, θα χρειαστεί να κάνουμε μόνο λίγη ακόμη υπομονή, αν και είναι βέβαιο πως η νέα δημιουργία του Hawley θα μας ανταμείψει και με το παραπάνω, όπως κάθε φορά, σε κάθε σεζόν.

Παρότι μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για την 5η σεζόν του Fargo, υπάρχουν κάποια στανταράκια, για τα οποία είμαστε παραπάνω από σίγουροι. Ποια είναι αυτά; Η Βόρεια Ντακότα για φόντο και ο μοναδικός, αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο ο Hawley «κεντάει» πρόσωπα και καταστάσεις, πιάνοντας εξαπίνης ακόμη και τους πιο… διαβασμένους θεατές. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, στις 22 Νοεμβρίου στις 22.00 συντονιζόμαστε στην COSMOTE TV και «βουτάμε» στο σύμπαν του Fargo!

INFO:

Η 5η σεζόν του Fargo θα κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά τις ΗΠΑ στην COSMOTE TV (Τετάρτη 22/11, 22.00, COSMOTE SERIES HD). Αμέσως μετά την live προβολή του, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς θα διατίθεται για θέαση οποιαδήποτε στιγμή, στον δωρεάν on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV.

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024