Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Αντιδράσεις για τα αντισημιτικά του σχόλια - Το X χάνει πελάτες

Έλον Μασκ: Αντιδράσεις για τα αντισημιτικά του σχόλια – Το X χάνει πελάτες

Αυτή τη φορά ο Μασκ συμφώνησε σε μια ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι διακατέχονται από ένα «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς.

Νέο γύρο επικρίσεων ότι προωθεί αντισημιτικές απόψεις προκάλεσε η κίνηση τουΈλον Μασκ να συμφωνήσει με ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι διακατέχονται από ένα «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς.

O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της X Corp. και πρώην Twitter, απάντησε στην ανάρτηση ενός χρήστη που υποστήριζε τη σχετική αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας επισημαίνοντας ότι λέει την «πραγματική αλήθεια».

Τόσο η συγκεκριμένη του αντίδραση όσο και οι αναρτήσεις που ακολούθησαν, έρχονται εν μέσω ενός ρεκόρ αντισημιτικών περιστατικών που έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, και ενώ Εβραίοι και μουσουλμάνοι Αμερικανοί βιώνουν μια αύξηση των παρενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις διαφημίσεις της από το X

Ο Μασκ, που θεωρείται σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχει δεχθεί πυρά από εβραϊκές οργανώσεις λόγω της αναφερόμενης αύξησης των αντισημιτικών αναρτήσεων στο X από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της πέρυσι.

Και όλα αυτά ενώ τον Σεπτέμβριο, είχε σπεύσει να δηλώσει ότι τάσσεται «κατά του αντισημιτισμού» και εναντίον «οτιδήποτε προωθεί το μίσος και τις συγκρούσεις» σε μια συνομιλία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η X δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι εργάζεται για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην πλατφόρμα.

Η Linda Yaccarino, διευθύνουσα σύμβουλος της X, δήλωσε σε ανάρτησή της -χωρίς να κατονομάσει τον Μασκ- ότι η εταιρεία έχει ξεκάθαρη θέση για τις προσπάθειές της να σταματήσει τον αντισημιτισμό και τις διακρίσεις. «Η άποψη της X ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρη σχετικά με το ότι οι διακρίσεις από όλους πρέπει να σταματήσουν παντού. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε όλοι», κατέληξε.

Η ρήξη με την ADL

Ο Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, διευθύνων σύμβουλος της Anti-Defamation League (ADL), επέκρινε τα σχόλια του Μασκ σε ανάρτησή του στο X. «Σε μια εποχή που ο αντισημιτισμός εκρήγνυται στην Αμερική και αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, είναι αναμφισβήτητα επικίνδυνο να χρησιμοποιεί κανείς την επιρροή του για να επικυρώνει και να προωθεί αντισημιτικές θεωρίες», δήλωσε.

Οι αναρτήσεις αυτές αποτελούν την τελευταία πράξη στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μασκ και της ADL. H διεθνής εβραϊκή μη κυβερνητική οργάνωση και ομάδα υπεράσπισης με έδρα τη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται στο δίκαιο των πολιτικών δικαιωμάτων και καταπολεμά τον αντισημιτισμό και τον εξτρεμισμό, έχει κατηγορήσει τον Μασκ ότι επέτρεψε τη διάδοση αντισημιτικής και άλλης ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Τον Σεπτέμβριο, ο Μασκ δήλωσε ότι η ADL τον κατηγορούσε ψευδώς για αντισημιτισμό και ασκούσε πίεση στους διαφημιζόμενους στο X. Απείλησε επίσης να μηνύσει την οργάνωση για συκοφαντική δυσφήμιση σε μια ανάρτηση στο X.

Η αντίδραση της IBM

Λίγο αργότερα, η ADL αρνήθηκε ότι πίεσε τους διαφημιζόμενους να μποϊκοτάρουν την πλατφόρμα, δηλώνοντας ότι θα επαναλάβει τη διαφήμιση στο X τον περασμένο μήνα. Ωστόσο η International Business Machines (ΙΒΜ) ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τις διαφημίσεις της από το X μετά από μια έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε περιεχόμενο που υποστήριζε τους Ναζί. «Η IBM έχει μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Joe Benarroch, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της X, τόνισε ότι η πλατφόρμα «δεν τοποθετεί σκόπιμα μια μάρκα δίπλα σε αυτού του είδους το περιεχόμενο, ούτε μια μάρκα προσπαθεί ενεργά να υποστηρίξει αυτό το περιεχόμενο με την τοποθέτηση», όπως και ότι δεν θα τοποθετεί πλέον διαφημίσεις στους λογαριασμούς που αναφέρονται στο Media Matters. Πρόσθεσε, δε, ότι η εταιρεία έχει κάνει επενδύσεις από τότε που την απέκτησε ο Musk Μασκ περασμένο έτος με στόχο να βελτιώσει την ασφάλεια των εμπορικών σημάτων και τους ελέγχους καταλληλότητας στην πλατφόρμα.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024