Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε πτώμα ομήρου κοντά στο Αλ Σίφα

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε πτώμα ομήρου κοντά στο Αλ Σίφα

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν πως βρέθηκε το πτώμα μιας ομήρου πλησίον του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Είχε χάσει και τον σύζυγό της κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το σώμα της 65χρονης ισραηλινής ομήρου Γεχουντίτ Βάις που είχε απαχθεί από τη Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Η Γεχουντίτ Βάις από το Μπέ’ερι βρέθηκε σε ένα κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Αλ Σϊφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Βάις ήταν καρκινοπαθής και λάμβανε θεραπεία για καρκίνο του στήθους

Η Βάις ήταν μεταξύ εκατοντάδων ατόμων που είτε θεωρήθηκαν νεκροί, είτε πιάστηκαν όμηροι κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χάμας στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Οι πρώτες πληροφορίες από τις ισραηλινές δυνάμεις

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας μετέφεραν τη σορό της Γεχουντίτ Βάις σε ισραηλινό έδαφος.Εκτός από τη νεκρή γυναίκα, στην τοποθεσία αναφέρθηκε πως βρέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων ΑΚ-47 και ρουκέτες τύπου RPG.

To Μπέ’ερι είναι από τους πιο κοντινούς οικισμούς στην Λωρίδα της Γάζας, εκεί που Ισραηλινά μέσα ανέφεραν συμπλοκές μεταξύ μαχητών της Χαμάς και τεθωρακισμένων του Ισραήλ. Ήταν από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις της πρώτης ημέρας της επίθεσης της Χαμάς. Αναφέρθηκαν απώλειες ισραηλινών εποίκων από τον στρατό.

Υπήρξαν πολλά καμμένα αυτοκίνητα και δυστυχώς οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τους μαχητές της Χαμάς από τους εποίκους που διέφευγαν να σωθούν.

Ο στρατός δήλωσε ακόμα πως «Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας λειτουργούν παράλληλα και σε πλήρη συντονισμό με τους αρμόδιους εθνικούς θεσμούς και τους θεσμούς ασφαλείας, προκειμένου να επιτελέσουν αυτά τα καθήκοντα.Δεν θα σταματήσουμε την αποστολή μέχρι να ολοκληρωθεί».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024