Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την εισαγωγή του κρατικού προϋπολογισμού

Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την εισαγωγή του κρατικού προϋπολογισμού

Την ερχόμενη εβδομάδα φέρνει στη Βουλή τον Κρατικό Προϋπολογισμό (2024) ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη 23, και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, σε δύο διπλές συνεδριάσεις, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στην […]

Την ερχόμενη εβδομάδα φέρνει στη Βουλή τον Κρατικό Προϋπολογισμό (2024) ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη 23, και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, σε δύο διπλές συνεδριάσεις, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το διάστημα 13-17 Δεκεμβρίου 2023.

Η σημαντική υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο φτάνει τα 6,084 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 1,746 δισ. ευρώ ανοίγει παράθυρο να δοθεί ένα μέρος αυτής της υπέρβασης πίσω στην κοινωνία. Μέρος του έξτρα χώρου έχει ήδη ενσωματωθεί στις προβλέψεις του προσχεδίου, με αποτέλεσμα η πραγματική υπέρβαση εσόδων να περιορίζεται σε 300 εκατ. ευρώ στο 10μηνο.

350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους

«Η καλή πορεία της οικονομίας μάς επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και συμπλήρωσε ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο.

Όπως εξήγησε, δικαιούχοι θα είναι:

  • Όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ
  • Τα άτομα με αναπηρία που παίρνουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ: Θα ενισχυθούν με 200 ευρώ
  • Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Όσοι δεν είχαν προσωπική διαφορά θα λάβουν 150 ευρώ και αυτό θα αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Βουλής.

Τα κυβερνητικά μέτρα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και του Έβρου

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το Σώμα για τα κυβερνητικά μέτρα ανασυγκρότησης των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου. Η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό θα γίνει με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας, οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου, έχοντας στο συρτάρι και ερώτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για τους πλημμυροπαθείς, με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση για απουσία σχεδίου στον διαλυμένο κάμπο,  αναζητούσε ημερομηνία για να προκαλέσει στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, επιδιώκοντας απευθείας αντιπαράθεση.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Τασούλας, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε τη διεξαγωγή της συζήτησης επί των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024