Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία στη Γάζα» λένε οι ΗΠΑ – «Καμία απάντηση»

«Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία στη Γάζα» λένε οι ΗΠΑ – «Καμία απάντηση»

«Αποθηκεύουν όπλα και διοικούν από εκεί» είπε ο Λευκός Οίκος

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «έχει πληροφορίες ότι η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ χρησιμοποιούν ορισμένα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους και το Αλ Σίφα, και τις σήραγγες κάτω από αυτά για να κρύβουν και να υποστηρίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και να κρατούν ομήρους».

Όπως είπε, μέλη των δύο οργανώσεων «λειτουργούν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου από το Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας και αποθηκεύουν όπλα εκεί».

Ο Κίρμπι, πάντως, δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι απηχούν τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν – επίσης χωρίς στοιχεία – από το Ισραήλ.

«Κακοσκηνοθετημένο έργο» οι «ενδείξεις» του Ισραήλ ότι όμηροι κρατούνταν σε νοσοκομείο, απαντά η Χαμάς

Για «κακοσκηνοθετημένο έργο» κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι έχει «ενδείξεις» πως η οργάνωση κρατούσε ομήρους σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας.

Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εμφανίστηκε σε ένα βίντεο δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι, στην Πόλη της Γάζας, όπου, όπως είπε, βρέθηκαν «ενδείξεις» της παρουσίας ομήρων, όπως ένα μπιμπερό ή ένα κομμάτι σχοινί κοντά σε μια καρέκλα. Έδειξε επίσης ένα χαρτί κρεμασμένο σε έναν τοίχο λέγοντας ότι ήταν το «πρόγραμμα» των «δεσμοφυλάκων» των ομήρων.

«Δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη» σε αυτό το βίντεο, απάντησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κάνοντας λόγο για «κακή σκηνοθεσία». «Ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) πιστεύει ότι η παρουσία βρεφικών κρεβατιών σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αποτελεί ασυνήθιστη απόδειξη, κοροϊδεύει τον κόσμο», πρόσθεσε.

Το Αλ Ραντίσι έχει εκκενωθεί -«υπό την απειλή των όπλων», σύμφωνα με τη Χαμάς- και είναι πλέον άδειο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντόπισε «μια υποδομή της Χαμάς στο υπόγειο» του νοσοκομείου αυτού, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ο οποίος εμφανίζεται να κάνει αυτοψία στον χώρο.

«Το υπόγειο εμφανίζεται στα αρχικά σχέδια του νοσοκομείου ως χώρος αποθήκευσης και οι εκτοπισμένοι κατέφυγαν εκεί» για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, απάντησε η Χαμάς. Εάν το χρησιμοποιούσε η οργάνωση «γιατί δεν συνέλαβαν κανέναν μαχητή εκεί;» διερωτάται στην ανακοίνωσή της.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024