Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «λιοντάρια» του Θρύλου νίκησαν διαιτητές και γκίνια

Τα «λιοντάρια» του Θρύλου νίκησαν διαιτητές και γκίνια

Ο Ολυμπιακός πήρε νίκη – χρυσάφι στο Βελιγράδι επί της Μακάμπι έχοντας κόντρα διαιτησία και νέο πρόβλημα τραυματισμού

Ο Ολυμπιακός έδωσε μια μεγάλη «μάχη» στο Βελιγράδι επικρατώντας της Μακάμπι 79-74 και πήρε πολύτιμη ανάσα για την συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς ακολουθούν δύο σπουδαία παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρας και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες κόντρα σε διαιτητές και γκίνια και οι συνθήκες υπό τις οποίες επικράτησαν οι πειραιώτες, καθιστούν ακόμα μεγαλύτερη τη νίκη της ομάδας του λιμανιού.

Κι αναφερόμαστε στους διαιτητές γιατί οι αποφάσεις τους στο τρίτο δεκάλεπτο προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό, καθώς «φόρτωσαν» με ανύπαρκτο φάουλ και τεχνική ποινή τον Πίτερς, ο οποίος βγήκε εκτός «μάχης» συμπληρώνοντας πέντε φάουλ.

Και ο Αμερικανός είχε ότι ήταν σε πολύ καλή βραδιά καθώς την στιγμή που πήγε στον πάγκο είχε ήδη 13 πόντους και ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού στην  επίθεση.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας αφού η γκίνια με τους τραυματισμούς δεν λέει να τελειώσει.

Αυτή τη φορά χτύπησε ο Γουίλιαμς Γκος και μάλιστα νωρίς στο παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Αμερικανός είχε βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του όσο διάστημα έπαιξε έχοντας «φορτώσει» το καλάθι της Μάκαμπι με οκτώ πόντους αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο.

Και γίνεται βεβαίως εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει και αγωνία για την κατάστασή του και αν θα μπορέσει να παίξει το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Με αυτά που προαναφέραμε και τους Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ στην Αθήνα, καταλαβαίνει κάποιος πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή του Ολυμπιακού, απέναντι σε μια ομάδα που είναι «σκληρό καρύδι».

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ομάδα του Τελ Αβίβ είχε επικρατήσει πριν από ένα σχεδόν μήνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 86-81.

Βοήθησε πολύ ο Σίκμα

Το πρόσωπο που συγκέντρωσε τα φώτα πάνω του ήταν αναμφίβολα ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος επέστρεψε στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του και η αλήθεια είναι πως πρόσφερε πολλές βοήθειες στην ομάδα του.

Οι οκτώ πόντοι και τα τέσσερα ριμπάουντ του Αμερικανού ήταν πολύτιμη συνεισφορά και ο Μπαρτζώκας σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκανε ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων».

Ήταν μια εμφάνιση την οποία την είχε ανάγκη ο Σίκμα για ν’ ανέβει η ψυχολογία του.

Ο στόχος είναι το 2/2

Ο Ολυμπιακός έχει στο πρόγραμμα δύο εντός έδρας παιχνίδια, κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις και το ζητούμενο φυσικά για τους πειραιώτες είναι να πάρουν ισάριθμες νίκες απέναντι σε Σέρβους και Λιθουανούς.

Τίποτε δεν είναι εύκολο αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει δύο νίκες στα ματς που προαναφέραμε. Αν πάει το ρεκόρ του στο 6-4 θα είναι καλά και συν τοις άλλοις θα κοιτάξει με άλλο «μάτι» την συνέχεια καθώς αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμοι όλοι οι παίκτες του.

Και ο Μιλουτίνοφ και ο ΜακΚίσικ, αρκεί βέβαια να είναι όλα καλά με τον Γκος.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024