Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελειώνει από την Εθνική ο Πογέτ - Οι πιθανοί αντικαταστάτες του

Τελειώνει από την Εθνική ο Πογέτ – Οι πιθανοί αντικαταστάτες του

Ο Ουρουγουανός, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει παρελθόν από την Εθνική ομάδα - Ποια ονόματα «παίζουν» για τον πάγκο της γαλανόλευκης.

Σαν «βόμβα» έσκασε χθες η δήλωση του Γκουστάβο Πογέτ για τον βοηθό του, Μαουρίσιο Ταρίκο, ο οποίος δεν είναι στην προετοιμασία της Εθνικής λόγω οφειλών της ΕΠΟ προς το πρόσωπό του. Η Ομοσπονδία από την πλευρά της έκανε λόγο για ένα διαδικαστικό θέμα το οποίο θα λυθεί, ωστόσο φαίνεται πως αυτό το περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του Ουρουγουανού με το Πάρκο Γουδή.

Εδώ και καιρό οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές ενώ στα αυτιά των ανθρώπων της ΕΠΟ δεν ήχησαν καλά οι πρόσφατες δηλώσεις του Πογέτ για ενδιαφέρον της Ιρλανδίας να τον προσλάβει. Πιθανώς αυτή η τοποθέτηση να ήταν ένα… άνοιγμα του ίδιου προς την Ομοσπονδία μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Μάρτιο και ακόμη δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για ανανέωση.

Μέρες φαίνεται πως μετράει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Γκουστάβο Πογέτ

Έτσι όπως έχουν έρθει όμως τα πράγματα, δεν θα πρέπει να θεωρεί απίθανο, η Εθνική να πάει στους «τελικούς του Μαρτίου για την πρόκριση στο Euro μέσω Nations League με άλλον προπονητή. Είναι πολύ ορατό πλέον το ενδεχόμενο, μετά το παιχνίδι με τη Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια να μπει τέλος στη θητεία του Πογέτ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ακόμη χειρότερο όμως φαντάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Πογέτ μέχρι τον Μάρτιο, να οδηγήσει στην Ελλάδα στα γήπεδα της Γερμανίας και να αποχωρήσει τότε μιας και το συμβόλαιό του θα έχει ολοκληρωθεί. Να επιστρέψει δηλαδή μετά από δέκα χρόνια η Εθνική σε μία μεγάλη διοργάνωση και να μην έχει στον πάγκο της τον προπονητή που θα την έχει οδηγήσει εκεί. Αυτό γιατί αν και μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε λογικό και μάλλον προφανές πως με πρόκριση στην τελική φάση του Euro  – με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – ο 56χρονος (έχει γενέθλια αύριο) τεχνικός θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο, πλέον αυτό δείχνει το λιγότερο πιθανό σενάριο.

Η ΕΠΟ τού ανοίγει την πόρτα

Σε σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ 3 μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, ξεκαθάρισε πως αν ο Πογέτ σκέφτεται να φύγει, κανείς δεν θα τον κρατήσει. «Αν ο κ. Πογέτ έχει βάλει στόχο να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία κανείς δεν θα τον κρατήσει. Υπάρχουν και άλλοι προπονητές και δεν σας κρύβω ότι κάποιοι άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον ότι «μπορεί ο Πογιέτ να φύγει να δούμε μετά τον Μάρτιο τι γίνεται», ανέφερε ο Αντωνίου που τόνισε μάλιστα ότι ο Ουρουγουανός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση του θέματος με τον βοηθό του.

Τι «παίζει» για την επόμενη μέρα

Όσο για τους πιθανούς αντικαταστάτες του; Δύο φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί και αμφότεροι είναι πολύ γνωστά ονόματα στο ελληνικό κοινό. Ο ένας είναι ο Φερνάντο Σάντος και ο άλλος ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο πρώτος δεν δουλεύει κάπου μετά την αποχώρησή του από την Εθνική Πολωνίας ενώ ο δεύτερος έχει ρόλο συμβούλου στη Σέρο Πορτένιο της Παραγουάης και δεν θα ήταν δύσκολο να φύγει από εκεί.

Για τον Σάντος δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι, με τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην ΕΠΟ και την Εθνική, θα ήθελε να επιστρέψει στο πόστο που άφησε το 2014. Επίσης είναι και σε προχωρημένη ηλικία και πιθανόν να μην θέλει να… μπλέξει σε περίεργες καταστάσεις. Από την άλλη, ο Χιμένεθ μάλλον είναι μία πιο εύκολη περίπτωση και θα ερχόταν πολύ πιο εύκολα να αναλάβει την Εθνική, για την οποία το όνομά του έχει παίξει και κατά το παρελθόν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024