Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ρετιρέ» για έξι και μια «αυτοδυναμία» με 87,1%

«Ρετιρέ» για έξι και μια «αυτοδυναμία» με 87,1%

Έξι ομάδες έχουν στήσει... τρελό γαϊτανάκι στην κούρσα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ

Λίγο πριν την συμπλήρωση 1/3 της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και τα κοντέρ έχουν… χτυπήσει κόκκινο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, καθώς η «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου μαίνεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο… συνωστισμός στο ρετιρέ της πολυκατοικίας είναι χωρίς προηγούμενο, καθώς έξι ομάδες έχουν σχηματίσει ένα απίστευτο «γαϊτανάκι».

Η απόσταση που χωρίζει την έκτη του βαθμολογικού πίνακα, Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ με τη πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Σίτι είναι μόλις εφτά βαθμοί.

Κι ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ υπάρχουν τέσσερις ομάδες! Η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Τότεναμ και η εντυπωσιακή Άστον Βίλα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς όλα φαντάζουν «ανοιχτά» στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Η πρώτη Σίτι και η «απειλή» στο ντέρμπι

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας, Σίτι φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς κι ακολουθούν Λίβερπουλ και Άρσεναλ με έναν πόντο λιγότερο.

Το «σκηνικό» όμως μπορεί να είναι διαφορετικό μετά την διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μεγάλο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ.

Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ντέρμπι ίσως διαμορφώσει νέα δεδομένα στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και η «μάχη» των δύο ομάδων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Λονδίνο και η «σφήνα» από την Άστον Βίλα

Η αγγλική πρωτεύουσα έχει να παρουσιάσει δύο εκπροσώπους στην «κούρσα» για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Άρσεναλ και Τότεναμ έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία και ειδικά οι «Spurs» έχουν κάνει το μεγάλο «μπαμ» με τον Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο.

Κι αυτό ενώ έχει αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Χάρι Κέιν.

Η Άρσεναλ έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς (όσους και η Λίβερπουλ) ενώ η Τότεναμ έχει 26.

Χρήζει βεβαίως ιδιαίτερης μνείας η πορεία της Άστον Βίλα, καθώς η ομάδα του Ουνάι Έμερι δείχνει σε μεγάλη φόρμα. Η Βίλα είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, τρεις μόλις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Σίτι.

Στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Τεν Χαγκ ν’ απέχει εφτά πόντους από την κορυφή.

Μπορεί η Γιουνάιτεντ να μην πείθει με τις εμφανίσεις της και να υπάρχει μεγάλη γκρίνια, ωστόσο δεν είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Βεβαίως δεν ποντάρουν πολλοί τα λεφτά τους στην «παρέα» του Ράσφορντ αλλά βαθμολογικά τουλάχιστον η απόσταση δεν είναι μεγάλη.

Αυτοδυναμία τίτλου με ποσοστό 87,1%

Έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια ομάδα «βλέπει» πρωταθλήτρια η εταιρεία ανάλυσης, OPTA καθώς το ποσοστό που δίνει η βρετανική φίρμα, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους της Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση της OPTA, η Σίτι έχει 87,1% πιθανότητες να είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας την σεζόν 2023-2024 και ακολουθεί… έτη φωτός πίσω η Λίβερπουλ με 7,2%.

Στην τρίτη θέση της «απεικόνισης» βρίσκουμε την Άρσεναλ με ποσοστό 5,3% και στην τέταρτη θέση την Τότεναμ, με 0,2%.

Η OPTA δίνει 0,1% πιθανότητες στην Άστον Βίλα να κατακτήσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ κάνοντας την πρόσθεση θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει… χώρος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απομένει να φανεί αν οι συγκεκριμένες προβλέψεις δικαιωθούν στο γήπεδο. Υπομονή μέχρι τέλη Μαΐου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα δεδομένα που επεξεργάστηκε η αγγλική εταιρεία ανάλυσης, δίνουν ποσοστό που δεν θα το έδινε ούτε ο… Γκουαρντιόλα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024