Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πορτογάλος παραιτείται από λάθος, ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα με πάθος

Ο Πορτογάλος παραιτείται από λάθος, ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα με πάθος

Άντε καλό χειμώνα! Άρχισαν οι φουρτουνες. Ε, δεν μπορεί να 'ναι κάθε μέρα του Αι president Κυριάκο μου και Νίκο μου. Ήρθε η ώρα των Τεμπών, των ευθυνών και των αναστεναγμών για το πετρέλαιο. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρυώνουν το κλίμα παραμένει θερμό.

Λάθος

Είδατε τι συνέβη στην Πορτογαλία. Από ένα λάθος – λόγω συνωνυμίας … – παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντόνιο Κόστα και ορίστηκαν εκλογές στις 10 Μαρτίου. Γι΄ αυτό δεν έχουμε παραιτήσεις εδώ! Γιατί μπορεί να γίνει κανένα λάθος και να πρέπει να ανακληθούν….

Αυτοκριτική

Δημόσια αυτοκριτική του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας κ. Φρίντριχ Μερτς απέσπασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την επιλογή του Grexit το 2010. Καλώς! Και δήλωσε πως είχε δίκιο η τότε καγκελάριος κυρία Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον «τσαλάκωσε» αρκετές φορές! Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Μόνο που ο κ. Μερτς είναι άνθρωπος του γνωστού μας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προέρχεται από την Black Rock. Να τα λέμε κι αυτά!

Κόντρα

Θα έχετε παρατηρήσει την πολιτική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ σχετικά με το έγκλημα – γιατί περί αυτού πρόκειται – των Τεμπών. Τι χαρακτήρα θα έχει η επιτροπή που θα συσταθεί στη Βουλή είναι το επίδικο….

Στην εξέδρα

Για να μην μπερδευτείτε να σας ενημερώσω ότι η μεν κυβέρνηση θέλει να πετάξει την «μπάλα στην εξέδρα». Διότι αν ξεκινήσει από το 1997 όπως αντιλαμβάνεστε δύσκολα θα φτάσουμε στο 2023. Το ΚΚΕ θέλει να αποδείξει τη διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που έχουν προηγηθεί και της τρέχουσας – αλλά θα χαθεί μέσα στο χρόνο!

Τον κ. Χρ. Σπίρτζη

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θέλει να βάλει στο κάδρο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κυρίως τον κ. Χρίστο Σπίρτζη που «γυρνάει δεξιά κι αριστερά» κάνει λόγο για … πολιτική και εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων και φυσικά σε βάρος του κ. Κώστα Καραμανλή, που ήταν υπουργός Μεταφορών στη διάρκεια του εγκλήματος.

Τον κ. Κώστα Καραμανλή

Και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέλει να «βγάλει στον τάκο» την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Καραμανλή για να αποδώσει τις δέουσες ευθύνες, με βάση τα όσα έχει καταγγείλει μετά από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν συνέβη το ατύχημα που είχε χαρακτηριστικά εγκλήματος. Γι΄ αυτό και προτείνει Προανακριτική Επιτροπή….

Αύριο

Και αύριο συζητείται η πρόταση του ΚΚΕ για την συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας!

Θύελλα

Και να μου το θυμηθείτε πως οι τωρινές αντιπαραθέσεις θα μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι μπροστά στα όσα θα συμβούν όταν έρθει εκείνη η ώρα….

Πριν την καταιγίδα

Με νηνεμία πριν από την νέα καταιγίδα μοιάζει η κατάσταση στην Κουμουνδούρου. Οι πρώτοι έφυγαν. Πήραν μαζί τους δύο βουλευτικές έδρες, του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και της κυρίας Πέτης Πέρκα, 46 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και αναμένονται οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών από το κόμμα.

Αρχισαν τα όργανα

Μου λένε πως σε ορισμένες τοπικές οργανώσεις η κατάσταση είναι έκρυθμη. Όπως στις οργανώσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, που είναι και η βασική δύναμη – σε ποσοστό 80% – των «53+». Εν πάση περιπτώσει – περίπου – αναμενόμενα είναι αυτά….

Οι «6+6»;

Το ερώτημα όμως που απασχολεί όχι μόνο τους προεδρικούς, αλλά και τους ανένταχτους στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι τι πρόκειται να συμβεί με τους «6+6», δηλαδή την τάση του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου, καθώς και με την τάση του κ. Διονύση Τεμπονέρα. Θα αποχωρήσουν και πότε; Για ορισμένους είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου….

Αναμονή

Κρίνοντας από το κείμενο που κατέθεσαν με την λήξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, είναι δύσκολο να μείνουν, αλλά δεν είναι και εύκολο να φύγουν. Ορισμένοι μάλιστα λένε πως είναι «με το ένα πόδι έξω από το κόμμα» και περιμένουν! Τι περιμένουν; Είναι προφανές ότι χρειάζονται μία αφορμή για την έξοδο τους. Γιατί απευθυνόμενοι στους ψηφοφόρους, αλλά και στο κομματικό ακροατήριο, πρέπει να είναι πειστικοί για την επιλογή τους. Διότι μετά θα ζητήσουν την ψήφο τους!

Θα αποχωρήσουν;

Πάντως πηγές από τον «βαθύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» μου έλεγαν πως η πιο πιθανή εξέλιξη είναι αποχώρηση τους. Και το εξηγούσε ως εξής: πρόκειται για τα στελέχη που ήταν εγκατεστημένα στον έκτο και τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου και πλέον δεν μπορούν να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην διεύθυνση του κόμματος – «δεν μπορούσαμε να ανεβούμε πάνω από τον πέμπτο όροφο»! Και φυσικά δεν μπορούν να παραμένουν σιωπηλοί. Γι΄ αυτό και θα αποχωρήσουν.

Σύντομα;

Μάλιστα, οι ίδιοι εκτιμούν πως ότι είναι να γίνει – είναι πιθανότερο – να συμβεί πριν από το συνέδριο. Και τούτο διότι έχουν ανάγκη κομματικής συγκρότησης και προετοιμασίας ενόψει των ευρωεκλογών. Δεν φέρονται διατεθειμένοι να αφήσουν το κόμμα με επικεφαλής τον κ. Στέφανο Κασσελάκη να ανακάμψει….

Ο κ. Διον. Τεμπονέρας

Αυτές είναι βέβαια οι εκτιμήσεις. Δεν είναι απίθανο, λένε, να ακολουθήσει και ο κ. Τεμπονέρας παρά την σαφή δήλωση παραμονής του. Και αναφερόμενοι στο περιστατικό χειροδικίας που λίγο έλειψε να συμβεί μεταξύ του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Τεμπονέρα – «ποιος νομίζεις ότι είσαι» είπε ο πρώτος στο δεύτερο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του – το επιβεβαιώνουν σε κάθε περίπτωση.

Τυχερός!

Και ίσως αυτές οι διαθέσεις που εκδηλώθηκαν να αποτρέψουν την συνοδοιπορία των δύο τάσεων – τελικά ήταν πιο τυχερός ο κ. Τεμπονέρας από την κ. Παναγιώτη Ρήγα! Αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί!

Δέκα βουλευτές

Υπό την προϋπόθεση, λοιπόν, ότι θα αποχωρήσουν ολοκληρώνοντας την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το στοίχημα είναι να μπορέσουν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα. Δηλαδή να διαθέτουν 10 βουλευτές. Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα. Την δήλωση της Κυριακής την υπογράφουν 7 βουλευτές. Αν προστεθούν και οι δύο που ήδη έφυγαν, ο αριθμός ανέρχεται στους 9 βουλευτές. Ε, από εκεί και μετά – μου λένε – δεν είναι δύσκολο να συμπληρώσουν τον αριθμό των 10 βουλευτών για να έχουν το status της κοινοβουλευτικής ομάδας….

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης – παρά το εσωκομματικό μπαράζ και την διάσπαση – συνεχίζει τις περιοδείες και τις συναντήσεις του. Χθες επισκέφτηκε – συνοδευόμενος από την Σωκράτη Φάμελλο και τον κ. Νίκο Παππά – την Επιτροπή Ανταγωνισμού και συνομίλησε με τον πρόεδρο της κ. Ιωάννη Λιανό. Και ακολούθως έκανε και τις δέουσες δηλώσεις περί ακρίβειας. Δεν πτοείται….

Κάμψη

Όπως αντιλαμβάνεστε όλο αυτό το – εν εξελίξει – ψυχόδραμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει προκαλέσει μεγάλα χαμόγελα στην Χαριλάου Τρικούπη. Οπου βεβαίως αναμένουν με αγωνία το επόμενο «κύμα» των δημοσκοπήσεων. Δεδομένου μάλιστα ότι στο τελευταίο «κύμα» η διαφορά μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν ήταν μεγαλύτερη από 1,5 ποσοστιαία μονάδα, θεωρούν αναμενόμενη την αντιστροφή των θέσεων.

Αντίστροφα

Δηλαδή η Χαριλάου Τρικούπη θα περάσει στην δεύτερη θέση και η Κουμουνδούρου στην τρίτη! Οι προβλέψεις αυτές δεν προέρχονται μόνο από την Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και από νουνεχείς της Κουμουνδούρου!

Προσδοκίες

Από κοντά βεβαίως στην … προσμονή είναι και άλλες δυνάμεις, όπως πχ η «Πλεύση Ελευθερίας» της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, το ΜΕΡΑ25 του κ. Γιάνη Βαρουφάκη – που παρεπιπτόντως «έριξε πόρτα» στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το νέο σχηματισμό – και φυσικά το ΚΚΕ.

Επαναπατρισμός;

Ο Περισσός μάλιστα φαίνεται να έχει απορροφήσει ένα σημαντικό μέρος των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και το μεγάλο στοίχημα του νέου κόμματος (;) που θα συγκροτηθεί θα είναι ο επαναπατρισμός τους. Θα είναι εύκολο; Ποιος ξέρει; Υπομονή ως τις ευρωεκλογές….

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024