Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Χείρα φιλίας σε Αχτσιόγλου - Καρφιά σε Τσακαλώτο

Κασσελάκης: Χείρα φιλίας σε Αχτσιόγλου – Καρφιά σε Τσακαλώτο

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός, αντιδρά στην άμεση δημοκρατία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Το κόμμα είναι για την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω κάποιος ο οποίος αυτοαποκαλείται αριστερός είναι ενάντια στην άμεση Δημοκρατία. Ουδέποτε είπα ότι τα όργανα δεν έχουν σημασία, το αντίθετο» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι τηρεί το καταστατικό του κόμματος.

«Πάντα τηρώ το καταστατικό, αλλά υπάρχει και μία βάση, η οποία – καλώς ή κακώς – εκφράστηκε όχι μόνο τώρα, αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε κόσμο, χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος της πρώτης γραμμής τότε» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στο MEGA.

«Το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα»

Όσον αφορά στην αποχώρηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτη Πέρκα, αλλά και την παράδοση των εδρών τους, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα» και ότι «η αλήθεια θα λάμψει».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτεινε χείρα φιλίας στην πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, καθώς όπως τόνισε στη συνέντευξή του θα ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστεί με στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε, η πόρτα μου είναι ανοιχτή», ήταν το κάλεσμά του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου για να την ενημερώσει πως θα κάνει μία ομιλία και ότι της τείνει χείρα φιλίας ώστε να συνεργαστούν.

«Οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές, έντονες και άμεσες. Το ότι δεν έχω στενό κύκλο το εννοώ και το είδατε όλοι, στην Κεντρική Επιτροπή δεν είχα κανέναν με το μέρος μου. Είναι κάτι που θέλει ο λαός, τα όργανα να υπηρετούν τη βάση» συμπλήρωσε.

«Ο λαός κερδίζει τις εκλογές»

«Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός. Ότι και να λέμε για την καρέκλα του καθενός και τα λοιπά, η μόνη αναμέτρηση που μετρά είναι η εμπιστοσύνη που θα δείξει ο λαός στις επόμενες Ευρωκλογές και βουλευτικές εκλογές».

«Την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσουμε, γιατί αυτό που κάνουμε είναι αξιωματικά δυνατό από τη βάση του. Δεν το λέω πολιτικά, αλλά μαθηματικά. Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα πετύχει, αλλά δεν γίνεται αυθημερόν. Πως να θέσω πολιτική ατζέντα όταν υπάρχει μία κακοφωνία εκεί έξω;» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θερμή η υποδοχή του κόσμου

Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του από τους νέους, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να τραβήξουν μερικές selfies μαζί του.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη έκπληξη για έναν άνθρωπο που είναι στην πολιτική να προχωρά μέσα στον κόσμο. Λέτε να προσκαλέσουμε τον κο Μητσοτάκη να περπατήσουμε μαζί; Μπορούμε να πάμε σε όποια λαϊκή θέλει, όποιο πρωί θέλει, σε όποια πόλη της Ελλάδας θέλει. Είναι πρόσκληση – πρόκληση», είπε.

«Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου»

Ο ίδιος ανέφερε πως του περνά εντελώς αδιάφορο το γεγονός ότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν ροκ σταρ.

«Μου είναι αδιάφορο. Πολιτικά σημαίνει ότι ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου κι αυτό μου δείχνει ότι πρέπει να στρωθώ στη δουλειά και να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δίπλα του έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα από ανθρώπους «που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, στην κοινωνία».

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο αποτελεί έμπνευση για τους νέους, σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας. Να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα κάνουν την κοινωνία πιο ισότιμη από εδώ και πέρα».

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

«Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μία άκρη να αντέξει. Δεν θέλω να χρειάζεται να κάνει μία λαμογιά, να το πω απλά, για να πάει μπροστά. Μπορούμε να γίνουμε μία σύγχρονη, σύννομη χώρα, με ένα δημόσιο που να δουλεύει για όλους; Βεβαίως και μπορούμε. Αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, η οποία ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος αγκομαχά» και ζήτησε από την κυβέρνηση την μείωση των έμμεσων φόρων.

«Θέλω να έχουμε μία κυβερνητική σύγχρονη Αριστερά, που σημαίνει και πατριωτική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας – βεβαίως και είμαστε. Θέλουμε στιβαρή άμυνα, θέλουμε να μην αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας. Θέλουμε να έχουμε παρεμβατικό κράτος στο περιβάλλον, στη στέγαση, στη φτώχεια. Θέλουμε να χτίσουμε κοινωνικό κράτος πρόνοιας».

«Υπάρχει μία ανάγκη από τον λαό να μπορούμε να μιλάμε με απλά λόγια και να δώσουμε λύσεις. Να είμαστε μέσα στην κοινωνία και τα όργανα να δουλέψουν για να μπορούν να παράγουν πολιτική».

Μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε βέβαιος πως στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.

«Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει σχεδιασμός. Δεν μπορεί ένα άτομο μέσα σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Χρειάζεται σχεδιασμός, προτάσεις νόμων, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια φρέσκια ομάδα μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, που μπορούν να δώσουν σοβαρή εναλλακτική λύση. Χρειάζονται όλοι και όλες», δήλωσε.

«Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα ζητήσει την παραίτηση Γεωργιάδη»

Όσον αφορά το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για έλλειψη ενσυναίσθησης.

«Εάν ήμουν πρωθυπουργός εννοείται θα είχα πει στον κο Γεωργιάδη να μου δώσει την παραίτησή του. Τέτοια σχόλια δεν γίνεται να γίνονται από τον υπουργό μίας κυβέρνησης», είπε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024