Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Βίτσας: «Δεν θεωρώ ότι ο Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη»

Δημήτρης Βίτσας: «Δεν θεωρώ ότι ο Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μείνει με μια μικρή ομάδα με λειψές ως καθόλου οργανώσεις »

Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως μετά την διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, « αυτό που μας απασχολεί είναι πώς θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο και πώς θα το βάλουμε μπροστά.»

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι σε όλη την Έλλαδα άρχισε να φεύγει κόσμος από τις οργανώσεις και εκτίμησε πως θα φύγουν στελέχη και από την Κεντρική Επιτροπή. Σε ερώτηση για την Εφη Αχτσιόγλου απάντησε πως είναι ευχή του να συναντηθούν.

«Αυτή την στιγμή την ατζέντα τη βάζει ο κ. Μητσοτάκης»

Ερωτηθείς ποιος θα είναι κερδισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία απάντησε ότι θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές και πρόσθεσε πως κυρίαρχο θέμα είναι ποιος θα βάζει ατζέντα. «Αυτή την στιγμή την ατζέντα τη βάζει ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «στην περιοχή του γελοίου αυτά που είπε για την 5η φάλαγγα. Δεν ήταν στην Ελλάδα, δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουμε αν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, και έρχεται και λέει πράγματα που δεν ξέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα κάποιος του τα είπε».

«Δεν ξέρουμε αν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Δημήτρης Βίτσας τοποθετήθηκε και στα επόμενα βήματα του Κασσελάκη ως προέδρου

«Αρχηγικά κόμματα χωρίς δομή αλλά μόνο με αρχηγό δεν υπάρχουν πια»

Για όσους έφυγαν από την Κουμουνδούρου είπε ότι αυτό δείχνει θάρρος. «Δεν πάμε σε κάτι άγνωστο, πάμε στη συνάντηση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και τη διαμόρφωση ενός πολιτικού χώρου που θα διαμορφώνει τις εξελίξεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μείνει με μια μικρή ομάδα με λειψές ως καθόλου οργανώσεις και μια αντίληψη περί κόμματος πολύ βολική και που ταιριάζει στον 19ο αιώνα. Αρχηγικά κόμματα χωρίς δομή αλλά μόνο με αρχηγό δεν υπάρχουν πια».

«Και ένα παιδί 7 χρονών τα λέει αυτά»

Σε ερώτηση αν κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι μπορεί να κερδίζει τον Μητσοτάκη, αλλά και αν τον κερδίσει τι θα προσφέρει στη χώρα;».

Και συνέχισε λέγοντας ότι στον λόγο του κ. Κασσελάλη υπάρχει μια δεξιά αντίληψη, όπως και η αντίληψη ότι πολιτική είναι να μιλάς με χονδροειδή τρόπο. «Και ένα παιδί 7 χρονών τα λέει αυτά» είπε και πρόσθεσε πως «και η ρηχότητα πολιτική άποψη είναι».

Τι ανέφερε για το ΜΕΡΑ 25

Αναφορικά με το ΜΕΡΑ 25 εξήγησε πως αναγνώρισε ότι είναι στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. «Αν υπάρχει μια συλλογική ηγεσία και όχι ο στρατηλάτης ηγέτης μπορεί να συναντηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχω ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετακινήθηκε, είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει εγώ να υποταχθώ σε αυτό; Καθαρά και όμορφα λέω εγώ δεν μπορώ».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024