Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Βίτσας: «Ο νέος φορέας θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές»

Δημήτρης Βίτσας: «Ο νέος φορέας θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές»

«Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο»

Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε για όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε ότι ο νέος φορέας που υπονόησαν τα μέλη της Ομπρέλας με το κείμενο αποχώρησης τους, πρόκειται να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές. Περιέγραψε δεν και τους συμμετέχοντες σε αυτή την νέα προσπάθεια.

Μιλώντας στο Action 24, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική αριστέρα και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές.»

«Έχει κλειδώσει η κάθοδος στις ευρωεκλογές»

Ερωτηθείς αν έχει κλειδώσει η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές απάντησε ότι «χρειάζεται ακόμα συζήτηση αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κλειδώσει η κάθοδος στις ευρωεκλογές».

Πρόσθεσε δε «Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θαρρος».

«Κλείδωσε» η κάθοδος του νέου φορέα στις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου

Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε ότι δεν θα είναι επικεφαλής του νέου φορέα

Ποιοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν στον νέο φορέα

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν, ο κ. Βίτσας είπε αρχικά «Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς. Αν με ρωτάτε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά. Το ΜΕΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να φύγουν, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες που είναι ή δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, ομάδες σοσιαλδημοκρατικές που ιδρύονται μέσα στα πανεπιστήμια από καθηγητές» πρόσθεσε στους πιθανούς συμμετέχοντες ο κ. Βίτσας.

«Εγώ δεν θα είμαι επικεφαλής» – Τι ανέφερε για τον Διονύση Τεμπονέρα

Αφού ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν θα είμαι επικεφαλής» πρόσθεσε ότι «μας ενδιαφέρει στο βαθμό που διαμορφώνεται ένα τέτοιο πράγμα να υπάρχουν και νέα στελέχη και σε ηλικία και σε ιδέες κλπ.».

Ειδικά, δε, για τον Διονύση Τεμπονέρα είπε ότι «εγώ δεν θα ήθελα να είναι ο Διονύσης επικεφαλής και δεν θα ήθελα ένα μοντέλο που θα είναι επικεφαλής κάποιος ή κάποια, μπρούμε να έχουμε μια συλλογική ηγεσία».

Δείτε το βίντεο

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024