Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχώρησε η «Ομπρέλα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε η «Ομπρέλα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τίτλοι τέλους το απόγευμα της Κυριακής λίγο πριν την ολοκλήρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ανεξαρτητοποιούνται οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα. Διαβάστε το κείμενο της αποχώρησης.

Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η «Ομπρέλα», με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το απόγευμα της Κυριακής.

Στην επιστολή παραίτησης τους, τα μέλη της, αναφέρουν πως επειδή αισθάνονται την ιστορική ευθύνη δεν μπορούν «να νομιμοποιούν με την παρουσία τους το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος» και καταλήγουν με ένα υστερόγραφο με νόημα: «Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά».

Αποχωρούν και 9 μέλη από την Πολιτική Γραμματεία

Ανάμεσα στα 46 μέλη της «Ομπρέλας» που ήταν στην Κεντρική Επιτροπή και αποχωρούν είναι και 9 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Πρόκειται για τους: Αννέτα Καββαδία, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Φίλης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αριθμεί 45 μέλη

Αναμένουμε τις επόμενες ώρες και επιστολές των δύο βουλευτών, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτη Πέρκα, προς το προεδρείο βουλής, που θα κάνουν γνωστή την ανεξαρτητοποίησή τους. Όταν γίνει αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αριθμεί 45 μέλη.

Με την κίνηση αυτή δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα δημοψηφίσματος, όπως αυτό προτάθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΥΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη καθώς αποτελούν ξένο σώμα για το κόμμα της Κουμουνδούρου οι υπό διαγραφή Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας. Την πόρτα της εξόδου είχε ανοίξει πρώτος ο Πάνος Σκουρλέτης και σήμερα ακολούθησε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Τα μηνύματα

Προμήνυμα αποχώρησης μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση – καταπέλτης που θα πραγματοποιούσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

Στο κείμενο χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως «τη μεγαλύτερη επιτυχία του Μητσοτάκη είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του» παραλληλίζοντας την εκλογή του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ατάκα της Μάργκαρετ Θάτσερ, που είχε τονίσει πως «η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι ο Τόνυ Μπλερ και οι νέοι Εργατικοί».

Το κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024