Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
“God damn it”, έσκασαν οι (υπερ)πλούσιοι

“God damn it”, έσκασαν οι (υπερ)πλούσιοι

13 Primetime Emmys, 2 Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειρά και συνολικά 121 βραβεία. Θα σέβεστε.

Μπορεί μπροστά τους να φαινόμεθα πλεμπαίοι, αλλά μην νομίζετε, έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους. ΟΚ, δεν σκάνε για το πως θα βγει ο μήνας και πιθανότατα μία επιχειρηματική επιλογή τους να στοιχίσει αντίστοιχα το μήνα πολλών χιλιάδων ανθρώπων, αλλά αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Το θέμα μας σε αυτήν την σειρά είναι ότι γινόμαστε μάρτυρες του τρόπου ζωής του 1% αυτού του πλανήτη, μιας οικογενειακής ιστορίας που στον πυρήνα της έχει πολλά κοινά με μία οποιαδήποτε (δυσλειτουργική) οικογένεια. Στο τέλος της ημέρας είναι και αυτοί άνθρωποι.

Το στόρι: Η ιδιαίτερη οικογένεια του μεγιστάνα των media Λόγκαν Ρόι που στη δύση της ζωής του έχει απέναντι τα ίδια του τα παιδιά που προσδοκούν, έκαστος για τον εαυτό του, να είναι η συνέχεια στο τιμόνι της αυτοκρατορίας. Εκεί βέβαια τα πράγματα δεν είναι εύκολα με έναν πατέρα-πατριάρχη που τους βρίσκει όλους λίγους, αλλά τι να κάνεις; Εκεί ψηλά έχει κρύο και παγώνει το αίμα.

Ο λόγος βέβαια για το Succession, μια αμερικανική σατιρική κωμική-δραματική τηλεοπτική σειρά στο HBO που δημιουργήθηκε από τον Jesse Armstrong, με ημερομηνία πρώτης προβολής τις 3 Ιουνίου 2018 και φινάλε στις 28 Μαΐου 2023. Πολλοί μιλάνε για την καλύτερη σειρά της δεκαετίας. Άλλοι την παραλληλίζουν με ένα σύγχρονο Game Of Thrones, σε ένα συνεχές παιχνίδι εξουσίας και επιβολής. Όπως και να το δεις, πρέπει να το δεις.

Εκεί λοιπόν θα πάρεις μία γεύση από τη Μητρόπολη (Νέα Υόρκη) του αμύθητου πλούτου και της εξουσίας, μέσα από τις εξελίξεις της οικογένειας Roy, που τυχαίνει να είναι οι ιδιοκτήτες του παγκόσμιου ομίλου πολυμέσων και ψυχαγωγίας Waystar RoyCo. Όλα αυτά με μία διάθεση ολίγον καυστική για την κατάστασή τους, με πολλές αναφορές κριτικών να κάνουν την αναγωγή στον Κρόνο (σε μία μοντέρνα εκδοχή του) ή σε μία σύγχρονη σαιξπηρική τραγωδία. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μία κορυφαία σειρά που βρίσκεται ήδη στο πάνθεον των τηλεοπτικών δραμάτων, μαζί με σειρές όπως οι εκπληκτικές παλαιότερες The Sopranos, The Wire κα.

Ο εκπληκτικός Μπράιαν Κοξ (Brian Cox) ως πατριάρχης Logan Roy, έχει πει σε συνέντευξή του ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του, άσχετα αν έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 ταινίες και σειρές, τον αναγνωρίζουν όλοι τόσο στο όνομα, όσο και στο πρόσωπο. Στους ρόλους των παιδιών του συναντάμε τον Jeremy Strong ως Kendall, τον Kieran Culkin ως Roman και τη Sarah Snook ως Siobhan («Shiv»).

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι η ιστορία αυτή λέγεται ότι βασίζεται στην πανίσχυρη οικογένεια Murdoch, κάτι που ο δημιουργός Jesse Armstrong αρνείται. Παρόλα αυτά η Elisabeth Murdoch, η κόρη του Rupert, που είναι φαν της σειράς, έχει πει ότι είτε αναγνωρίζει είτε πιστεύει ότι ο χαρακτήρας της Siobhan Roy έχει στοιχεία από την ίδια. Θαυμάστρια του Succession είναι επίσης και η 4η σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέρι Χολ.

Οι τρεις πρώτοι κύκλοι της σειράς αυτής με τη θερμή και ευρεία αποδοχή από κριτικούς και κοινό αναφορικά με την παραγωγή, το σενάριο, την υποκριτική, το χιούμορ, τη μουσική, τη σκηνοθεσία και την εξέταση του θέματός της είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά στην Ελλάδα στο Vodafone TV!

Για πρώτη φορά , οι συνδρομητές βρίσκουν σε ένα μέρος τη μεγαλύτερη λίστα πολυβραβευμένων σειρών μαζί, και αυτό είναι το Vodafone TV! Με περισσότερες από 10.000 ώρες On Demand περιεχομένου, 25+ δημοφιλή διεθνή κανάλια, τον καλύτερο κατάλογο παιδικών προγραμμάτων και καναλιών, πρόσφατες και αγαπημένες blockbuster ταινίες από την Warner Bros, αποκλειστικό περιεχόμενο από την ΗΒΟ και την Viaplay καθώς και πρόσβαση σε όλες τις σειρές και ταινίες του Disney+.  Αν είσαι σειράκιας, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το Vodafone TV διαθέτει έναν μεγάλο κατάλογο σειρών με περισσότερες από 2.500 ώρες ψυχαγωγίας και τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σειρές που έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Χωρίς Vodafone TV δεν παίζει!

Μπορείς να αποκτήσεις σήμερα το Vodafone TV σε ένα κατάστημα Vodafone ή μέσα από το Vodafone.gr μόνο με 9,90€/μήνα, ανεξάρτητα από το δίκτυο στο οποίο ανήκεις!

Μάθε περισσότερα εδώ!

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024