Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπίλι Έιλις: «Το να είσαι νέα γυναίκα και δημόσιο πρόσωπο, είναι σκέτος πόλεμος»

Μπίλι Έιλις: «Το να είσαι νέα γυναίκα και δημόσιο πρόσωπο, είναι σκέτος πόλεμος»

Η περσόνα που έστησε σε δημόσια θέα, ήταν γεμάτη αντιθέσεις, με εκκεντρική εμφάνιση και ιδιαίτερο μουσικό ταλέντο

Είναι γνήσιο τέκνο της εποχής της. Η Μπίλι Έιλις που ξεκίνησε να γράφει μουσική στο μικροσκοπικό της δωμάτιο, ως 13χρονη έφηβη, μαζί με τον μεγαλύτερό της αδερφό, Φινέα, έγινε viral στο SoundCloud με την αιθέρια δημιουργία της στο «Ocean Eyes».

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά από την πρώτη της γνωριμία με το ευρύτερο κοινό, η καριέρα της έχει απογειωθεί και σε ειδικό αφιέρωμα στο «Variety» φωτογραφήθηκε και μίλησε για την εμπειρία της όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της μουσικής, αλλά και ως νεαρή γυναίκα στον χώρο τους θεάματος.

Με το ιδιαίτερο προσωπικό της στυλ ξεχώρισε

Όπως δήλωσε στη συνέντευξή της στο περιοδικό είπε «Το να είσαι γυναίκα είναι σκέτος πόλεμος, πάντα. Ιδίως το να είσαι νεαρή γυναίκα σε δημόσια θέα. Είναι πραγματικά άδικο».

Μιλάμε φυσικά για μια καλλιτέχνη που έχει ήδη κερδίσει ένα Όσκαρ και εφτά Γκράμι, σε τόσο νεαρή ηλικία.

«Πιθανόν επειδή η ζωή μου έγινε τόσο ενήλικη από πολύ νωρίς, ξέχασα πώς να είμαι ακόμη νέα… Έζησα τη ζωή μου σαν να ήμουν στα 70 μου»

Έγινε διάσημη από τα 13 της χρόνια

Τόσο νέα σε τόσο σκληρό χώρο

«Είμαι τόσο νέα κι έχω όλη την ολόκληρη ζωή μπροστά μου για να κάνω ό,τι θέλω», αυτό ακούει συνέχεια από παντού, αλλά η ίδια υποστηρίζει ότι «Πιθανόν επειδή η ζωή μου έγινε τόσο ενήλικη από πολύ νωρίς, ξέχασα πώς να είμαι ακόμη νέα. Βολεύτηκα με πολλούς τρόπους: Έζησα τη ζωή μου σαν να ήμουν στα 70 μου. Συνειδητοποίησα επίσης πρόσφατα ότι αυτό δεν χρειάζεται να το κάνω πια».

Έχει 110 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram

Την παρακολουθούμε να «μεταμορφώνεται» μέσα στα χρόνια

Ενηλικίωση σε κοινή θέα

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε την εφηβεία της, καθώς και την πορεία προς την ενηλικίωσή της μπροστά τα μάτια του κοινού κι έπρεπε να βρει τον εαυτόν της μέσα στον σκληρό κόσμο του θεάματος. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, ιδίως  όταν όλοι σε κοιτούν εξεταστικά για το τι κάνεις, πώς το κάνεις, ενώ την ίδια στιγμή η καλλιτεχνική της δημιουργία ήταν στο επίκεντρο.

Η περσόνα που έστησε σε δημόσια θέα ήταν γεμάτη αντιθέσεις, με εκκεντρική εμφάνιση και ιδιαίτερο μουσικό ταλέντο.

Μεταμορφώθηκε όμως σιγά σιγά και σε έναν «κύκνο», όπως προκύπτει και από την εξαιρετικά καλαίσθητη φωτογράφιση στο «Variety», παρόλο που τα gossip της σόου μπιζ είχαν ασχοληθεί τόσο –τις εποχές με τα υπερμεγέθη και φλούο ρούχα- με το ποιον έβγαινε όσο και με το ποιος ήταν ο σεξουαλικός της προσανατολισμός.

Πάντως αυτή τη στιγμή γυρνάει πίσω στο παρελθόν και νιώθει περηφάνια για την επιτυχία της. Μάλιστα, με το χιτ του 2019 που έφτασε στο νούμερο ένα με τον τίτλο «Bad Guy» η ίδια αισθάνθηκε ότι βρήκε την πραγματική ευτυχία.

Εξερευνώντας την ταυτότητά της

«Νιώθω ωραία με τη ζωή μου. Αισθάνομαι ότι γίνομαι ένας άνθρωπος που πραγματικά αγαπώ και κάνω πράγματα για τα οποία είμαι αληθινά περήφανη για μένα. Με πολλούς τρόπους στη ζωή μου αυτή τη στιγμή, είναι σαν να ξυπνάω μόλις τώρα», εξομολογείται στην ίδια συνέντευξη.

Παρόλο που οι δηλώσεις της σ’ αυτή τη συνέντευξη κάνουν τον γύρο του κόσμου κι έχουν σταθεί όλοι στα της σεξουαλικής της ταυτότητας, η Μπίλι Έιλις λέει τα αυτονόητα. Ότι σε τόσο νεαρή ηλικία που μπήκε στον χώρο του θεάματος, προσπάθησε η ίδια να μην επιτρέψει να γίνει αντικείμενο σεξουαλικοποίησης από τους γύρω της.

Παρόλο που αγαπά τις γυναίκες ως ανθρώπους, ένιωθε για ένα διάστημα ότι δεν μπορούσε να έχει καλές σχέσεις μαζί τους, υποθέτοντας ότι δεν την ήθελαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ισχυρές συνδέσεις με τις γυναίκες της οικογένειάς της, τις φίλες της.

Η διαδικτυακή… αρένα

Εξομολογείται ότι δεν έχει νιώσει ακόμη επιθυμητή ή γυναίκα και ότι θα έπρεπε να πείσει τον εαυτόν της ότι είναι ένα όμορφο κορίτσι. Ναι, μεν χρησιμοποιεί θηλυκές αντωνυμίες για τον εαυτόν της, ωστόσο δεν έχει ακόμη νιώσει πώς είναι να είσαι κορίτσι, όπως είπε.

Με 110 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, ναι, μεν πειραματίζεται ακόμη με υπερμεγέθη ρούχα, αλλά ωστόσο τη βλέπουμε να δοκιμάζει περισσότερο να σταθεί στη θηλυκή της πλευρά, ακόμη κι από άποψη εμφάνισης.

Πόσο εύκολο όμως, μπορεί να είναι κάτι τέτοιο με ένα τεράστιο παγκόσμιο ακροατήριο; Μας θυμίζει ότι αυτό που είπε ότι το να είσαι νέα γυναίκα και την ίδια στιγμή σε δημόσια θέα είναι σκέτος πόλεμος, μάλλον είναι πιο κοντά στην πραγματικότητά της.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024