Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πως η Γουίτνεϊ Γουλφ Χερντ έφερε τα πάνω κάτω στις εφαρμογές διαδικτυακών ραντεβού

Πως η Γουίτνεϊ Γουλφ Χερντ έφερε τα πάνω κάτω στις εφαρμογές διαδικτυακών ραντεβού

Από το Tinder στο Bumble έγινε η νεότερη  αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Κάθε εμπόδιο κρύβει μια ευκαιρία. Για την Γουίτνεϊ Γουλφ Χερντ το εμπόδιο ήταν η δύσκολη έξοδος της από το Tinder, την εταιρεία εφαρμογών διαδικτυακών ραντεβού, στέλεχος της οποίας και μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση, και η ευκαιρία η δημιουργία στη συνέχεια της Bumble, της δικής της αντίπαλης εταιρείας με έμφαση στις γυναίκες.

Σχεδόν μια δεκαετία και μια περιουσία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αργότερα, η Γουλφ Χερντ αποφάσισε να μηδενίσει το κοντέρ ξανά και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του αφεντικού της Bumble. Μάλιστα, η αποχώρησή της έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις εφαρμογές διαδικτυακών γνωριμιών, όπως δείχνουν οι σχετικές δημοσκοπήσεις, καθώς η πρώτη γενιά χρηστών αποσύρεται και ακόμη δεν έχουν πειστεί οι νεότεροι να μπουν στο παιχνίδι.

Για την Αμερικανίδα επιχειρηματία είναι μια γλυκόπικρη στιγμή, όπως δήλωσε η ίδια στο BBC. Μάλιστα, το βρετανικό δίκτυο επέλεξε για να εκφράσει το παράπονο της ότι από την ομάδα των νέων γυναικών που αναρριχήθηκαν στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο της τεχνολογίας τη δεκαετία του 2010, έχουν απομείνει ελάχιστες ακόμα στο χώρο.

Τέλος η γυναίκα αφεντικό;

«Είναι απογοητευτικό να βλέπεις πόσο λίγο έχουν προχωρήσει οι γυναίκες», είπε χαρακτηριστικό. «Έχω παρακολουθήσει την πτώση αυτού που οι άνθρωποι αποκαλούν ‘’εποχή του γυναικείου αφεντικού’’. Είναι απλά τραγικό», πρόσθεσε η ίδια. Βέβαια να σημειωθεί ότι η Bumble θα συνεχίσει να διοικείται από γυναίκα, τη Λιντιάν Τζόουνς, πρώην αφεντικό της Slack, που θα αναλάβει διευθύνουσα σύμβουλος, ενώ η Γουλφ Χερντ θα κρατήσει τη θέση της εκτελεστικής προέδρου.

Όταν ξεκίνησε το Bumble το 2014, σε αντίθεση με τις άλλες εφαρμογές της εποχής, επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση των γυναικών στην δύσκολη πίστα των ραντεβού, καλώντας αυτές να ανατρέψουν τα στερεότυπα και να κάνουν αυτές πρώτες την περιβόητη αρχική κίνηση που μπορεί να οδηγήσει στα πάντα ή και στο απόλυτο τίποτα.

Η αποχώρησή της Γουίτνεϊ Γουλφ Χερντ έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις εφαρμογές διαδικτυακών γνωριμιών, καθώς η πρώτη γενιά χρηστών αποσύρεται και ακόμη δεν έχουν πειστεί οι νεότεροι να μπουν στο παιχνίδι

«Η δυναμική των δύο φύλων στα ραντεβού και γενικότερα στο ρομάντζο έμοιαζε απίστευτα ξεπερασμένη εκείνη την εποχή. Σκέφτηκα, τι θα γινόταν αν μπορούσα να το ανατρέψω αυτό», έγραψε στο ιστολόγιο της το 2020 για τη σύλληψη της ιδέας για την εφαρμογή που η αλήθεια είναι ότι έχει αγαπηθεί από όλα τα φύλα και όλες τις ηλικίες.

Εφτά χρόνια αργότερα, η Γούλφ Χερντ έγινε η νεότερη  αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, που έβαλε μια εταιρεία στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Ωστόσο στα πέρατα της γης έγινε διάσημη με την διαφημιστική καμπάνια της ίδια χρονιάς, που προέτρεπε τις γυναίκες να «γίνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι που οι γονείς σας πάντα ήθελαν να παντρευτείτε (και μετά να βρείτε κάποιον που πραγματικά σας αρέσει)» και να απολαύστε τη ζωή σας ακριβώς όπως εσύ φανταζόσασταν».

Στο παιχνίδι και η Τεχνητή Νοημοσύνη

Να σημειωθεί ότι η βάση χρηστών της εφαρμογής αυξήθηκε από την πρώτη μέρα και το 2021 είχε φτάσει πάνω από 40 εκατομμύρια προφίλ, ωθώντας τη δημιουργό της να φτιάξει εφαρμογές για τη φιλία, την  Bumble BFF, και τη δικτύωση επιχειρήσεων, το Badoo. Και φυσικά τα σχέδια της δεν έχουν τέλος με αυτά τα άμεσου μέλλοντος να προβλέπουν τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να διδάξει τους ανθρώπους, να τους δείξει και να τους κατευθύνει πώς να συμπεριφέρονται καλύτερα, ώστε να αποκτήσουν την πολυπόθητη αυτοπεποίθηση που χρειάζεται σε όλα ανεξαιρέτως τα ραντεβού.

«Μόνο όταν μένεις απαθής και δεν προσπαθείς είσαι αποτυχημένος. Μη φοβάστε και μη σταματάτε με τα “αν όμως…” Να είστε μετριόφρονες, να μην επιδεικνύετε χωρίς λόγο τα επιτεύγματά σας και να μη σταματάτε να δουλεύετε σκληρά, όσο ψηλά κι αν φτάσετε. Ειδικά μάλιστα αν φτάσετε ψηλά, τότε είναι που δεν έχετε δικαίωμα να σταματήσετε», δηλώνει η γυναίκα που δεν φοβάται να αναμετριέται με τις δυνάμεις της σε κάθε πρόκληση, η οποία συνεχίζει να δίνει αγώνες ενάντια στον σεξισμό και τη ρητορική μίσους, χωρίς ποτέ να παραγκωνίζει τη θηλυκή της πλευρά της, προκειμένου να ενσωματωθεί στον ανδροκρατούμενο χώρο της Silicon Valley αλλά και της Wall Street.

Άλλωστε πιστεύει μόνο σε αυτό που έχει δοκιμάσει η ίδια και έχει βγάλει τα συμπεράσματα της, γι’ αυτό, άλλωστε, γνώρισε τον σύζυγο της Μάικλ Χερντ –που αλλού- σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024