Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια έκρηξη «ηφαιστείου» και το τέλος μιας (καταδικασμένης) σχέσης

Μια έκρηξη «ηφαιστείου» και το τέλος μιας (καταδικασμένης) σχέσης

Που «έχασε την μπάλα» ο Γκαρσιά στη Νάπολι και πόσο εύκολο ήταν να συνεχίσει στα χνάρια του Σπαλέτι

Το ρεπορτάζ του Guardian αναφορικά με τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για πιθανή μαζική εκκένωση περιοχών κοντά στη Νάπολι, λόγω της έντονης δραστηριότητας του ηφαιστείου Campi Flegrei, προκαλεί ανησυχία και μεγάλο προβληματισμό.

Οι σεισμικές δονήσεις κοντά στο πιο επικίνδυνο ηφαίστειο της Ευρώπης οδήγησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις ιταλικές αρχές στην σχεδίαση πλάνων εκκένωσης μεγάλων περιοχών κοντά στη Νάπολι.

Ευτυχώς προς το παρόν δεν έχει υπάρχει έκρηξη στα Φλεγραία Πεδία ωστόσο μια άλλη έκρηξη έχει προκαλέσει χαμό στον ιταλικό νότο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του… Ντιέγκο Μαραντόνα.

Μια «έκρηξη» που σήκωσε ηφαιστειακή τέφρα και απειλεί να σκεπάσει το δημιούργημα του Ντε Λαουρέντις, που πέρυσι κατάφερε να πάρει το σκουντέτο αλλά φέτος παραπαίει.

Ναι, η Νάπολι έχει ν’ αντιμετωπίσει έναν ακόμα μεγάλο κίνδυνο κι αυτός δεν είναι άλλος από την κατρακύλα των «παρτενοπέι» στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Και για τους Ναπολιτάνους αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Ίσως και με σχέδιο απόλυσης του Ρούντι Γκαρσιά από τον πάγκο του συλλόγου.

Οι φωνές του Ντε Λαουρέντις, η (βέβαιη) απόλυση και ο Τούντορ

Ποιος είδε τον Ντε Λαουρέντις και δεν τον φοβήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Έμπολι. Ή καλύτερα, ποιος άκουσε τον πρόεδρο της Νάπολι και δεν… σκιάχτηκε.

Οι φωνές του διοικητικού ηγέτης της πρωταθλήτριας Ιταλίας θύμισαν έκρηξη ηφαιστείου καθώς ο ισχυρός άνδρας των «παρτενοπέι» βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν βέβαιη την απομάκρυνση του Ρούντι Γκαρσία από τον πάγκο του ιταλικού συλλόγου, αλλά είναι άραγε ο προπονητής το πρόβλημα της Νάπολι; Ή μήπως το «θαύμα» που έγινε πέρυσι με τον Σπαλέτι ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο, να ματαγίνει;

Τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου θεωρούν σίγουρη την απόλυση του Γκαρσία και επισημαίνουν ότι ο Ιγκόρ Τούντορ είναι τούτη την ώρα η πρώτη επιλογή των Ναπολιτάνων για τον πάγκο της ομάδας.

Κάποιοι πάντως έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους στο ενδεχόμενο πρόσληψης του Κροάτη, επισημαίνοντας πως οι «παρτενοπέι» προσπαθούν να λύσουν ένα λάθος μ’ ένα άλλο λάθος.

Το ενδεχόμενο πάντως να γλυτώσει την απόλυση ο Γκαρσιά συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες και υπήρχαν πληροφορίες πως ο Γάλλος τεχνικός έφυγε ήδη από τη Νάπολι, επιστρέφοντας στη Γαλλία.

Η σύγκριση Σπαλέτι – Γκαρσιά και που έχασε την… μπάλα ο Γάλλος

Η Νάπολι έχει γνωρίσει τρεις εντός έδρας ήττες μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα και αυτά τα αποτελέσματα προκάλεσαν χαοτικές καταστάσεις στην πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εξηγήσουν τι πήγε «στραβά» στη διαδοχή του Σπαλέτι από τον Γκαρσιά και αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Ο Σπαλέτι κατάφερε να οδηγήσει τη Νάπολι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς δημιούργησε όχι απλά μια καλή ομάδα, αλλά μια παρέα.

Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των παρτενοπέι».

Τι δεν κατάφερε να πετύχει ο Γκαρσιά; Το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Κι αυτό αποδεικνύεται ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Νάπολι.

Ενώ σε επίπεδο τακτικής ο Γάλλος είχε παρόμοια φιλοσοφία με τον Σπαλέτι (γι’ αυτό άλλωστε κι επιλέχθηκε από τον Ντε Λαουρέντις) στο θέμα των αποδυτηρίων απέτυχε παταγωδώς.

Υπήρξαν διαμάχες με παίκτες και σε αρκετές περιπτώσεις η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ιταλική ομάδα και τα αρνητικά αποτελέσματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η Νάπολι είναι «δύσκολος» σύλλογος

Ο Ρούντι Γκαρσιά ανέλαβε μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, να καθίσει στον πάγκο της Νάπολι. Και μάλιστα πότε; Την χρονιά μετά την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν υποστηρίξει το καλοκαίρι, πως όποιος και ν’ αντικαθιστούσε τον Σπαλέτι θα χρειαζόταν ν’ ανέβει ένα «βουνό».

Η Νάπολι είναι «δύσκολος» σύλλογος καθώς η πίεση είναι μεγάλη. Μια ολόκληρη πόλη ζει και αναπνέει για την ομάδα κι αυτό έχει και το ανάλογο τίμημα, το οποίο πληρώνει τώρα ο Γάλλος προπονητής.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι Γκαρσιά γνώριζε πολύ καλά πως αναλάμβανε επικίνδυνη αποστολή.

Mission Impossible δηλαδή και δεν είναι ο… Τομ Κρουζ.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024