Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το πιο σημαντικό παιχνίδι του Τσιτσιπά στο Τορίνο (vids)

Το πιο σημαντικό παιχνίδι του Τσιτσιπά στο Τορίνο (vids)

Πρεμιέρα για τον Ελληνα τενίστα στα ATP Finals κόντρα στον γηπεδούχο Γιάνικ Σίνερ – Το «πρέπει» που μετατρέπει σε must win το παιχνίδι για τον συμπατριώτη μας.

Αντίστροφα για την πρεμιέρα του στα φετινά ATP Finals μετράει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας σήμερα στις 15:30, στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία τη φετινής διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ για την 1η αγωνιστική των ομίλων.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος εάν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση για πρώτη φορά μετά το 2019, όταν και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο (σ.σ τότε οι τελικοί γινόντουσαν στην O2 Αρένα του Λονδίνου), θα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία τον Ιταλό.

Το ματς με τον Ιταλό έχει το «πρέπει» για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Το παιχνίδι με τον Γιάνικ Σίνερ είναι ουσιαστικά το σημαντικότερο για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση. Αφενός γιατί είναι πρεμιέρα και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση μειώνοντας παράλληλα τις αντίστοιχες του Ιταλού, αφετέρου γιατί μόνο κόντρα στον Σίνερ έχει θετικό h2h από αυτούς που βρίσκονται στον όμιλο.

Σε 7 αναμετρήσεις που έχουν δώσει από το 2019, όταν αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά (Ρώμη), ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κερδίσει τις 5. Φέτος, έχουν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωποι και έχουν από μία νίκη. Ο συμπατριώτης μας επικράτησε στην αρχή της σεζόν στο Αυστραλιανό Οπεν με 3-2 σετ, ενώ ο Ιταλός νίκησε στο αντίστοιχο παιχνίδι που έδωσαν τον Φεβρουάριο στο Ρότερνταμ (2-0 σετ).

Ο συμπατριώτης μας είχε νικήσει επίσης το 2019 στη Ρώμη (2-0 σετ), το 2021 στην Βαρκελώνη (2-0), το 2022 στο Αυστραλιανό Οπεν (3-0) και την ίδια χρονιά στη Ρώμη (2-1). Ο Σίνερ εκτός από το Ρότερνταμ, είχε κερδίσει και το 2020 στη Ρώμη (2-1 σετ). Ο Στέφανος του έχει πάρει τον αέρα και πρέπει πάση θυσία να διευρύνει το ρεκόρ του απέναντι στον Γιάνικ για να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, αν και το παιχνίδι θα είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο για τον συμπατριώτη μας.

Φορμαρισμένος ο Ιταλός

Ο Σίνερ, που βρίσκεται πλέον στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν, έχοντας 57 νίκες σε 71 ματς και 4 τίτλους μέσα στο 2023 (Μονπελιέ, Καναδά, Πεκίνο και Βιέννη). Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του, με τον Γιάνικ στο Τορίνο να ψάχνει πλέον τον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο ATP Finals, έχοντας μάλιστα τη συμπαράσταση των Ιταλών, που αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο και να τον στηρίξουν στη μάχη που θα δώσει με τον Τσιτσιπά, αλλά και στα αντίστοιχα παιχνίδια με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Χόλγκερ Ρούνε, που είναι οι άλλοι δύο του ομίλου.

Δύο τενίστες απέναντι στους οποίους ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αρνητικό ρεκόρ. Κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς ο συμπατριώτης μας έχει 2-11 και απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε 0-2. Δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Δανό. Στο άλλο γκρουπ, από το οποίο θα προκύψουν τα χιαστί στα ημιτελικά, βρίσκονται οι Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι άλλες δύο αγωνιστικές στον όμιλο του Στέφανου Τσιτσιπά θα γίνουν την Τρίτη (14/11) και την Πέμπτη (16/11). Το καθοριστικό παιχνίδι, όμως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να είναι αυτό απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα φέρει τον Στέφανο με την πλάτη στον τοίχο. Οσον αφορά στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Χόλγκερ Ρούνε, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 22:00.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024