Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα θετικά και τα αρνητικά να έχει ένας άνδρας στο κρεβάτι μια... κούκλα του σεξ

Τα θετικά και τα αρνητικά να έχει ένας άνδρας στο κρεβάτι μια… κούκλα του σεξ

Χαμηλή αυτοεκτίμηση, φοβία για τον κόσμο, αλλά και μειωμένη σεξουαλική επιθετικότητα φαίνεται να εμφανίζουν οι ιδιοκτήτες κούκλων του σεξ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι κούκλες του σεξ δεν είναι άλλες από τις ρεαλιστικές κούκλες σιλικόνης που δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν για σεξουαλικούς σκοπούς. Μερικές φορές μάλιστα μοιάζουν σε διάσημα πρόσωπα, όπως δημοφιλείς ηθοποιούς.

Ωστόσο, θεωρούνται γενικά ως ένα αμφιλεγόμενο θέμα, που κερδίζει όλο και περισσότερο την προσοχή του κοινού. Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες μελέτες για τα σεξουαλικά παιχνίδια επικεντρώνονταν στη χρήση τους από γυναίκες και στη χρήση τους στον αυνανισμό και τη σεξουαλική εξερεύνηση, ωστόσο η νέα μελέτη ερευνά τις κούκλες του σεξ και στους ιδιοκτήτες τους.

Η διαδικτυακή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε 158 ιδιοκτήτες -με μέση ηλικία τα 38 έτη- σεξουαλικών κούκλων σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο υπό τον Craig A. Harper, ενώ ερευνήθηκαν επιπλέον 135 άτομα που δεν έχουν κούκλες σεξ για σύγκριση.

Αν και η μελέτη βασίζεται σε αυτοαναφορές και σε μικρό αριθμό δείγματος ωστόσο δίνει πρώτες πληροφορίες για την ψυχολογική σημασία του να κατέχει κάποιος μια κούκλα σεξ.

Τείνουν να έχουν πιο έντονο ιδεοψυχαναγκαστικό στυλ προσωπικότητας

Ειδικότερα, συγκριτικά με όσους δεν είχαν σεξουαλικές κούκλες, οι κάτοχοι ήταν πιο συχνά άγαμοι ή χωρισμένοι και λιγότερο συχνά σε σχέση ή παντρεμένοι. Οι συμμετέχοντες από την ομάδα ελέγχου έτειναν να κάνουν σεξ με έναν σύντροφο πιο συχνά από τους ιδιοκτήτες σεξουαλικών κούκλων – 4,5 σε αντίθεση με 2,6 φορές το μήνα κατά μέσο όρο. Οι ιδιοκτήτες κούκλων του σεξ ανέφεραν ότι έκαναν σεξ με τις κούκλες τους 11 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Κατά μέσο όρο, οι ιδιοκτήτες σεξουαλικών κούκλων ανέφεραν ότι είχαν 3,32 κούκλες σεξ. Η σεξουαλική ικανοποίηση ήταν ο λόγος με την υψηλότερη βαθμολογία για την κατοχή μιας σεξουαλικής κούκλας.

Οι ιδιοκτήτες σεξουαλικών κούκλων ήταν πιο επιρρεπείς στο να βλέπουν τις γυναίκες ως άγνωστες, ως σεξουαλικά αντικείμενα και σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά τα σεξουαλικά δικαιώματα. Κατά μέσο όρο, τα οριακά στυλ προσωπικότητας ήταν λιγότερο κοινά μεταξύ των ιδιοκτητών σεξουαλικών κούκλων.

Το σίγουρα θετικό είναι ότι οι ιδιοκτήτες κούκλων του σεξ είχαν χαμηλότερη τάση σεξουαλικής επιθετικότητας από τα μέλη της ομάδας ελέγχου. Ωστόσο, είχαν ταυτόχρονα χαμηλότερη σεξουαλική αυτοεκτίμηση. Από την άλλη πλευρά, έτειναν να έχουν πιο έντονο ιδεοψυχαναγκαστικό στυλ προσωπικότητας.

Επίσης βλέπουν τον κόσμο ως επικίνδυνο.

«Καταλήγοντας, αυτή η πρώτη ψυχολογική έρευνα των ιδιοκτητών σεξουαλικών κούκλων φαίνεται να υποστηρίζει την άποψη ότι η ιδιοκτησία κούκλας είναι μια λειτουργική απάντηση σε μια ιστορία κακής ποιότητας ή διαλυμένων σχέσεων, οι οποίες με τη σειρά τους πιθανώς αποδίδονται σε διάφορες πεποιθήσεις σχετικά με το πόσο άγνωστες είναι οι πιθανές σεξουαλικές σύντροφοι, λιγότερο ασφαλή στυλ προσέγγισης και χαμηλότερα από τα μέσα επίπεδα σεξουαλικής αυτοεκτίμησης», έγραψαν οι ερευνητές.

«Σε αντίθεση με τα κοινωνιολογικά και νομικά επιχειρήματα σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο σεξουαλικής επιθετικότητας, δεν βρήκαμε στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο σεξουαλικής επιθετικότητας μεταξύ των ιδιοκτητών σεξουαλικών κούκλων στο δείγμα μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ερευνητές.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024