Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το FBI κατάσχεσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές του δημάρχου της Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Το FBI κατάσχεσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές του δημάρχου της Νέας Υόρκης

Πράκτορες του FBI προσέγγισαν τον Ερικ Ανταμς έπειτα από εκδήλωση και του ζήτησαν να τους παραδώσει ηλεκτρονικές συσκευές του, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Πράκτορες του FBI προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών του Ερικ Ανταμς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Carlo Allegri), του δημάρχου της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο ομοσπονδιακής έρευνας για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του, ανακοίνωσε χθες δικηγόρος του.

Διενεργείται έρευνα για διαφθορά, με σκοπό να εξακριβωθεί εάν και κατά πόσον, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για να εκλεγεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης το 2021, ο κ. Ανταμς συνωμότησε με την τουρκική κυβέρνηση ή τούρκους πολίτες.

«Ο δήμαρχος συμμορφώθηκε αμέσως προς το αίτημα του FBI»

«Το βράδυ της Δευτέρας, το FBI πλησίασε τον δήμαρχο, έπειτα από εκδήλωση. Ο δήμαρχος συμμορφώθηκε αμέσως προς το αίτημα του FBI και του παρέδωσε τις ηλεκτρονικές συσκευές» που τού ζητήθηκαν, ανέφερε ο Μπόιντ Τζόνσον, δικηγόρος της εκστρατείας του δημοκρατικού πολιτικού, σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν κατηγορείται για καμιά αξιόποινη πράξη και συνεχίζει να συνεργάζεται στην έρευνα», πρόσθεσε.

Η ομοσπονδιακή έρευνα για την εκστρατεία του κ. Ανταμς αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν πράκτορες του FBI έψαξαν το σπίτι της υπεύθυνης για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, της 25χρονης ασκούμενης Μπριάνας Σαγκς, όπου κατάσχεσαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και χαρτονένιο φάκελο με την ένδειξη «Ερικ Ανταμς».

Την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας της έρευνας, ο δήμαρχος αναγκάστηκε ν’ αναχωρήσει εσπευσμένα από την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντούσε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για να συζητήσει σχετικά με τις μαζικές αφίξεις μεταναστών στην πόλη του.

Τι ψάχνουν οι αρχές

«Αναμένω όλα τα μέλη της ομάδας μου να τηρήσουν τον νόμο και να συνεργαστούν πλήρως σε κάθε έρευνα οποιασδήποτε φύσης», τόνισε ο κ. Ανταμς – πρώην αξιωματικός της αστυνομίας – σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε χθες.

«Αυτό ακριβώς θα συνεχίσω να κάνω προσωπικά», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχει τίποτε να κρύψει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το ένταλμα ερεύνης το οποίο εκτελέστηκε στην κατοικία της κυρίας Σαγκς είχε σκοπό να βρεθούν τεκμήρια για φερόμενη συνωμοσία της εκστρατείας του δημάρχου, της τουρκικής κυβέρνησης και εταιρείας του τομέα των ακινήτων στο Μπρούκλιν που έχει τούρκους ιδιοκτήτες.

Κατά το δημοσίευμα, οι αρχές εννοούν να εξακριβώσουν αν έγιναν δωρεές από την τουρκική κυβέρνηση ή τούρκους πολίτες στον κ. Ανταμς μέσω συστήματος που εμφάνιζε ψευδώς άλλους δωρητές.

Η σύνδεση της κατάσχεσης των συσκευών του κ. Ανταμς και της έρευνας που έγινε στην κατοικία όπου διαμένει η Μπριάνα Σαγκς δεν έχει γίνει σαφής.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τζόνσον ανέφερε πως «αφού ενημερώθηκε για την ομοσπονδιακή έρευνα, έμαθε ότι κάποιο πρόσωπο πρόσφατα ενήργησε με ανάρμοστο τρόπο», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024