Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ»
«Δεν έχουμε χώρους υποδοχής των τραυματιών στα νοσοκομεία μας.»
Σε συνέντευξη του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε για τις νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και την ανασύνταξη του ΕΚΑΒ. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις.
Ως προς τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη, καθώς λείπουν 1 εκατ. υγειονομικοί εξαιτίας του κορωνοϊού και της αλλαγής αγοράς εργασίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη περίπου 3.500 προσλήψεις μέσα στον Νοέμβριο και άλλες 800 για γιατρούς. Δυστυχώς, από τις 800 θέσεις οι 200 δεν καλύφθηκαν, δηλαδή είναι άγονες οι θέσεις και τις επαναπροκηρύσσουμε». Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία αφορούν τις ειδικότητες των αναισθησιολόγων, ακτινολόγων και παθολόγων.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας που θα φροντίσει όλους τους Έλληνες»
Μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως το νομοσχέδιο για τους ασθενείς με άνοια και Αλτσχάιμερ προχωρά και μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας που θα φροντίσει όλους τους Έλληνες. Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία, αλλά αφορά συνολικά το θέμα της δημόσιας υγείας.
Πολλοί συμπολίτες μας πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Η νέα μας πολιτική έχει ως στόχο να καταλάβει αυτή τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα στον χώρο της υγείας. Χρειάζεται φροντίδα για όλους. Το θέμα της άνοιας δεν είναι θέμα νοσοκομείου, είναι ζήτημα φροντίδας των ανθρώπων».
Μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ
Προτεραιότητα το ΕΚΑΒ
Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας αφορά το ΕΚΑΒ. Όπως εξήγησε ο κος Χρυσοχοΐδης, επιχειρείται η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ, ενώ έχει τεθεί ως στόχος τα ασθενοφόρα να προσεγγίζουν τα νοσοκομεία σε 7 λεπτά.
«Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ, γιατί είναι κρίσιμο και το καρδιακό επεισόδιο και το εγκεφαλικό και το τραύμα. Δεν έχουμε χώρους υποδοχής των τραυματιών στα νοσοκομεία μας. Υπάρχουν επιστημονικές φόρμες που ετοιμάζουμε. Ετοιμάζουμε τα ΤΕΠ σε διάφορα νοσοκομεία και θα φτιάξουμε 16 κέντρα τραύματος σε όλη τη χώρα».
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, διατίθεται 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων της χώρας, ενώ υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα. «Έχουν δημιουργηθεί τρεις θέσεις γιατρών για τη ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα. Ελπίζω σε 4 μήνες από σήμερα να λειτουργεί», είπε.
Δείτε το βίντεο
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)





















![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442