Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαρία Συρεγγέλα νέα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

Η Μαρία Συρεγγέλα νέα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

Η βουλευτής και πρώην υφυπουργός αρμόδια για το δημογραφικό, την ισότητα και την οικογένεια θα προταθεί για τη θέση της γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, επιβεβαιώνουν έγκυρες πηγές.

Αλλαγή σκυτάλης σύντομα στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την οριστική απόφαση.

Η βουλευτής και πρώην υφυπουργός αρμόδια για το δημογραφικό, την ισότητα και την οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα θα προταθεί για τη θέση της γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπως επιβεβαιωνουν έγκυρες πηγές.

Πρόκειται για τη διάδοχο του Παύλου Μαρινάκη, ο οποιος είχε αναλάβει Δεκέμβριο του 2021 και πλέον θα μείνει μόνο στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Παίρνει σειρά η Πολιτική Επιτροπή

Άρα μετά την επιλογή Μητσοτάκη που κλείδωσε, μέτρα αντίστροφα ο χρόνος για τη σύγκληση συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν παντως ότι η Πολιτικη Επιτροπή δεν θα ανανεωθεί σύντομα.

Η Μαρία Συρεγγέλα θα αναλάβει γραμματέας της ΝΔ, θέση που έχει μέχρι σήμερα στην κομματική έδρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Και αυτό γιατί το επικείμενο κομματικό συνέδριο (λίγους μηνες πριν από τις ευρωεκλογές) αναμένεται να είναι επετειακό δεδομένου ότι το 2024 είναι το έτος συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα δείχνουν ότι οι διαδικασίες παραπέμπονται για μετά την ευρωκαλπη του Ιουνίου και πιθανότατα για το φθινόπωρο του 2024.

Το βιογραφικό της Μ. Συρεγγέλα

Η Μαρία Συρεγγέλα γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1975 στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).

Τον Ιανουάριο του 2021 της ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η θέση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

«Μέσα από τη δουλειά μου έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους τομείς της ισότητας των φύλων, της κοινωνικής και εργασιακής ενδυνάμωσης των γυναικών, της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενίσχυσης της οικογένειας» σημειώνει.

Επίσης, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ την περίοδο 2013-2015 ήταν αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001-2004 και από το 2001 έως το 2005 ήταν αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum.

Το 2007 εξελέγη 1η στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον, κατείχε τη θέση της επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας από το 2015 έως το 2019, ενώ έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Women) (2019-2021) συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής ατζέντας των γυναικών της Ευρώπης σε ζητήματα ισότητας και γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας.

Sports in

Μια δύσκολη κλήρωση και δυο μεγάλες «μάχες»

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή καθώς απέναντι του θα βρεθεί μια ομάδα που έχει μεγάλες δυνατότητες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024