Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταύρος Κελέτσης: Πρότυπα επιδοτούμενα κτηνοτροφικά πάρκα και στον Έβρο

Σταύρος Κελέτσης: Πρότυπα επιδοτούμενα κτηνοτροφικά πάρκα και στον Έβρο

Ο χώρος των κτηνοτροφικών πάρκων θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά για αυτονομία στην ηλεκτρική ενέργεια

Η δυνατότητα δημιουργίας κτηνοτροφικών πάρκων και στον Έβρο περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο, που φέρνει στη βουλή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την εξαγγελία δέσμης μέτρων στήριξης στο νομό, μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης ανέφερε, ότι «ήδη γίνεται η αναζήτηση μεγάλων εκτάσεων (έως 200 στρέμματα) δημοτικών ή του δημοσίου σε όλο ο νομό, για να φιλοξενήσουν όχι περισσότερες από 2 μονάδες ανά έκταση».

Πρόκειται για ένα πάρκο ή ζώνη κτηνοτροφική, που θα περιέχει όλες τις υποδομές από το Υπουργείο με κάλυψη κατά 100% της κατασκευής των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το σχεδιασμό του κάθε κτηνοτρόφου.

Πρόκειται για ένα πάρκο ή ζώνη κτηνοτροφική, που θα περιέχει όλες τις υποδομές από το Υπουργείο με κάλυψη κατά 100% της κατασκευής των εγκαταστάσεων

Πρόγραμμα αποκατάστασης

Ήδη, όπως είπε ο κ Κελέτσης υπάρχουν τοπογραφικά, που ετοίμασαν επιστήμονες και  έστησαν το πρόγραμμα της αποκατάστασης τα οποία απεικονίζουν την εικόνα των μονάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μεμονωμένα ή ομαδικά θα παίρνουν την πατέντα και ανάλογα με την δυναμικότητα της μονάδας που επιθυμούν θα την αναπτύσσουν σ’ έναν ευρύτερο χώρο, ο οποίος θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά για αυτονομία στην ηλεκτρική ενέργεια, ενδεχομένως κοινά αρμεκτήρια για μειωμένο κόστος παραγωγής, ή ακόμη και κοινό τυροκομείο ώστε να μπούνε σ ένα στάδιο  μεταποίησης που αφορά τον πρωτογενή τομέα.

«Θέλω να εκμεταλλευτούμε την καταστροφή μετατρέποντας την σε ευκαιρία, ώστε να θεμελιώσουμε σε νέες βάσεις την κτηνοτροφία, επισήμανε ο κ Κελέτσης. Θα το λειτουργήσουμε αρχικά πιλοτικά με στόχο να ζωντανέψουμε ξανά την κτηνοτροφία».

Μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων εκτός του δάσους Δαδιάς

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γίνει μετεγκατάσταση εκτός του καμένου δάσους της Δαδιάς κάποιων κτηνοτροφικών μονάδων που υπάρχουν εκεί.

Για τον σκοπό αυτό έχουν γίνει επαφές με το Δήμο Σουφλίου και αναζητούνται εκτάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο Πάρκο εκτός δάσους που θα μπορεί να είναι μια αφετηρία για τους εν λόγω κτηνοτρόφους  και για την κτηνοτροφία στο νομό γενικότερα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024