Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Εκατό βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών ζητούν μέτρα προστασίας υπέρ των Παλαιστινίων

ΗΠΑ: Εκατό βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών ζητούν μέτρα προστασίας υπέρ των Παλαιστινίων

Εκπρόσωποι των Δημοκρατικών από την Γερουσία και την Βουλή των αντιπροσώπων ζητούν από τον Μπάιντεν μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων που βρίσκονται στην Αμερική.

Περισσότεροι από 100 Δημοκρατικοί και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου κάλεσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να λάβει μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ζήτησαν προσωρινή προστασία μέσω του ορισμού των παλαιστινιακών εδαφών ως προσωρινό προστατευόμενο καθεστώς και/ή της έγκρισης της αναβολής αναγκαστικής αναχώρησης.

Δηλαδή την μη απέλαση με ταυτόχρονα ευκολότερη πρόσβαση σε άσυλο ανεξαρτήτων βίζα ή προσωρινών εγγράφων

Και τα δύο προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση από την απομάκρυνση και άδεια εργασίας σε επιλέξιμους ξένους υπηκόους που βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους

Το κοινό τους αίτημα και το κέρδος των προσφύγων

«Υπό το φως της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης, οι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να αναγκαστούν να επιστρέψουν στα παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με τη δηλωμένη δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν για την προστασία των Παλαιστινίων πολιτών», έγραψαν οι νομοθέτες.

ι Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές ζητούν να θεσπιστεί προσωρινή προστασία για τους Παλαιστίνιους μέσω κυβερνητικών προγραμμάτων που προστατεύουν τους μετανάστες από την επιστροφή σε χώρες που έχουν καταστραφεί από φυσικές καταστροφές ή πόλεμο.

Οι νομοθέτες επικαλούνται τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στη Γάζα, ιδίως μεταξύ των παιδιών, από τον πολύμηνο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και την έλλειψη τροφίμων και νερού.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024