Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: 15χρονος πυροβόλησε και σκότωσε συμμαθητή του

Γερμανία: 15χρονος πυροβόλησε και σκότωσε συμμαθητή του

Μπήκε στην τάξη την ώρα που οι μαθητές έτρωγαν, πλησίασε τον συμμαθητή του και τον πυροβόλησε

Ένας 15χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι έναν συμμαθητή του σε σχολείο του Όφενμπουργκ, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη.

Ο τραυματίας υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Νωρίτερα, στο σχολείο πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.


Οι περίπου 180 μαθητές παρέμειναν αρχικά στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά αργότερα οδηγήθηκαν εκτός του κτιρίου, σε ειδικό χώρο, όπου περίμεναν οι γονείς τους και ειδικοί ψυχολόγοι.

Μπήκε στην τάξη την ώρα που έτρωγαν και άνοιξε πυρ

Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο δράστης φέρεται να μπήκε σε μια αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, πλησίασε τον συμμαθητή του που καθόταν μέσα και άνοιξε πυρ.

Ο ανήλικος δράστης ακινητοποιήθηκε από αυτόπτη μάρτυρα και κατόπιν συνελήφθη.

«Ο δράστης και το θύμα προφανώς γνωρίζονταν και το κίνητρο ήταν προσωπικό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ραδιοτηλεόραση της Νοτιοδυτικής Γερμανίας SWR.

Ένοπλοι σε σχολείο στο Αμβούργο

Τη σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων ανακοίνωσε η αστυνομία του Αμβούργου κατά τη διερεύνηση καταγγελίας για εισβολή δύο ενόπλων σε σχολείο του Αμβούργου. Στην κατοχή των ανηλίκων βρέθηκαν ψεύτικα πιστόλια.

Η αστυνομία του Μπλανκενέζε, στα ανατολικά του Αμβούργου, ειδοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι δύο νεαροί, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας ένοπλος, απείλησαν δασκάλα σε σχολείο της περιοχής.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, με τις ειδικές δυνάμεις SEK να ερευνούν το σχολικό συγκρότημα και να προχωρούν στην σταδιακή εκκένωσή του από τους μαθητές. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ έρευνες διεξάγονταν και από αέρος, με ελικόπτερα της αστυνομίας. Οι μαθητές που έφευγαν από το σχολείο μεταφέρονταν σε στρατόπεδο της περιοχής όπου είχαν συγκεντρωθεί οι γονείς τους, γιατροί, διασώστες και ψυχολόγοι.

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς, αλλά πολλά παιδιά είχαν τηλεφωνήσει προηγουμένως στις οικογένειές τους ευρισκόμενα σε κατάσταση σοκ, καθώς είχαν κλειδωθεί στις τάξεις τους.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024