Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βαλτιμόρη: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο – Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο

Βαλτιμόρη: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο – Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά πυροβολισμών στις ΗΠΑ - Αυτή τη φορά, τραυματίσθηκαν μαθητές σχολείου στη Βαλτιμόρη, όπου σημειώθηκε ανάλογο συμβάν κοντά σε πανεπιστημιούπολη πριν λίγες μέρες

Τρεις έφηβοι, δύο εκ των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς έξω από ένα λύκειο στη δυτική Βαλτιμόρη, περίπου την ώρα που άρχιζαν τα μαθήματα το πρωί της Παρασκευής, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα περιστατικών νεανικής βίας που μαστίζει την αμερικανική πόλη φέτος, συμπεριλαμβανομένων αρκετών περιπτώσεων μαθητών δημόσιων σχολείων της Βαλτιμόρης που πυροβολήθηκαν μέσα ή κοντά σε σχολικές εγκαταστάσεις. Η τάση αυτή συνεχίζεται ακόμη και την ώρα που η βία με όπλα έχει συνολικά μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Το επαγγελματικό σχολείο βρίσκεται σε μια γειτονιά της δυτικής Βαλτιμόρης, που εδώ και καιρό υποφέρει από φτώχεια, αποεπένδυση και βία

Τα θύματα των πυροβολισμών της Παρασκευής στο Επαγγελματικό Τεχνικό Λύκειο Κάρβερ έφεραν τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της Βαλτιμόρης, Κέβιν Τζόουνς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον τόπο του συμβάντος. «Υπήρξε μια πιθανή σύρραξη και στη συνέχεια η εκπυρσοκρότηση ενός όπλου», ανέφερε.

Ανάλογο περιστατικό στο ίδιο σχολείο και το 2022

Στον απόηχο των πυροβολισμών, οι οποίοι αναφέρθηκαν λίγο πριν από τις 8:00 το πρωί (τοπική ώρα), γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο. Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν κουράγιο ο ένας τον άλλον περιμένοντας να σχολάσουν τα παιδιά τους.

«Είμαστε απλά σοκαρισμένοι αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Σεμέκα Γουάιτ, η οποία είχε πάρει τον γιο της από το σχολείο, αλλά περίμενε ακόμα τη μικρότερη κόρη της. Η Γουάιτ δήλωσε ότι οι διευθυντές του σχολείου δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν η κόρη της βρισκόταν μέσα στο κτίριο.

Η εκπρόσωπος των σχολείων της Βαλτιμόρης ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι είχαν έρθει σε επαφή με τους γονείς των τραυματισμένων μαθητών το πρωί. Είπε ότι ειδοποίησαν επίσης όλους τους γονείς για την πρόωρη αποχώρηση των μαθητών, μέσω αυτοματοποιημένων τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ανακοίνωσε ότι δύο από τα θύματα ήταν μαθητές του σχολείου. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ ένα τρίτο θύμα ήρθε στην περιοχή του συμβάντος με τα πόδια.

Το επαγγελματικό σχολείο βρίσκεται σε μια γειτονιά της δυτικής Βαλτιμόρης, που εδώ και καιρό υποφέρει από φτώχεια, αποεπένδυση και βία. Ένας πυροβολισμός τον Σεπτέμβριο του 2022, επίσης έξω από το Κάρβερ, άφησε έναν ακόμη μαθητή τραυματισμένο.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024