Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένοπλοι σε σχολείο στο Αμβούργο – Μαθητές πιθανότατα οι δράστες

Ένοπλοι σε σχολείο στο Αμβούργο – Μαθητές πιθανότατα οι δράστες

Η αστυνομία ερευνά αναφορές για δύο ενόπλους που έχουν ταμπουρωθεί σε σχολείο.

Δύο μαθητές, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, οι δράστες της εισβολής σε σχολείο του Αμβούργου, όπου εδώ και δυο ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι τουλάχιστον ο ένας κρατούσε πιστόλι και απείλησε με αυτό μία από τις δασκάλες. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι οι δράστες διαφεύγουν.

Στο μεταξύ η ειδική ομάδα SEK ερευνά το σχολικό συγκρότημα και συνοδεύει μαθητές έξω από το κτίριο. Τα παιδιά οδηγούνται κατόπιν σε στρατόπεδο της περιοχής, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι γονείς τους. Ήδη έχουν εκκενωθεί δύο τάξεις. Αυτή τη στιγμή, όσοι μαθητές που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, απομακρύνονται από αυτό με λεωφορεία.

«Ήμουν στο σπίτι, άκουσα το ελικόπτερο και ανησύχησα πολύ. Τότε έστειλα στον γιο μου ένα μήνυμα. Είναι 14 ετών»

Στο σημείο βρίσκονται ήδη διασώστες και 7 ασθενοφόρα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει ελικόπτερο της Αστυνομίας. Όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει.

Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή Μπλανκενέζε, ανατολικά του Αμβούργου και σε αυτό φοιτούν 1.150 μαθητές.

Μια μητέρα ενός 14χρονου μαθητή που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σχολείο, ανέφερε πως «ήμουν στο σπίτι, άκουσα το ελικόπτερο και ανησύχησα πολύ. Τότε έστειλα στον γιο μου ένα μήνυμα. Είναι 14 ετών. Μου έγραψε ότι δεν επιτρεπόταν να βγουν έξω και έπρεπε να μείνουν στην τάξη. Αλλά όλοι είναι καλά. Παρακολουθούν τις ειδήσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα».

Δείτε το βίντεο

Αποκλείστηκε η περιοχή

Η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ η Αστυνομία επιβλέπει την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο, έξω από το οποίο έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι γονείς τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, οι δράστες είναι μαθητές οι οποίοι μάλιστα απείλησαν με όπλο μία από τις δασκάλες του σχολείου.

Οι πρώτοι μαθητές απομακρύνθηκαν από το σχολείο από την αστυνομία. Μεταφέρθηκαν σε γειτονικό οικοτροφείο, όπου θα μπορούσαν να φτάσουν και γονείς, ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου στο X (πρώην Twitter).

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024