Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νεκρός βρέθηκε ο σφαγέας του Λιούιστον - Σκότωσε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13

ΗΠΑ: Νεκρός βρέθηκε ο σφαγέας του Λιούιστον – Σκότωσε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13

Η αστυνομία αναζητούσε εδώ και δύο μέρες τον Ρόμπερτ Καρντ, ο οποίος σκότωσε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13 σε ένοπλες επιθέσεις που εξαπέλυσε στην πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν.

Ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους και είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 13 στη μικρή πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν (βορειοανατολικά), ο Ρόμπερτ Καρντ, βρέθηκε νεκρός, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις αρχές (στη φωτογραφία από Androscoggin County Sheriff’s Office via Facebook, επάνω, ο δράστης κατά τη διάρκεια των επιθέσεών του).

Ο 40χρονος μακελάρης αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία

Ο σαραντάρης έφεδρος του αμερικανικού στρατού κατά τα πρώτα στοιχεία αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέλιξη που βάζει τέλος στο ανθρωποκυνηγητό 48 ωρών μετά το πιο πολύνεκρο επεισόδιο αυτής της φύσης στην ιστορία της πολιτείας.

Τον εντοπισμό του πτώματος του δράστη επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και οι αρχές της βορειοανατολικής πολιτείας. «Είναι νεκρός (…) Η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν εντόπισε το πτώμα», δήλωσε η κυβερνήτης Τζάνετ Μιλς.

Το πτώμα βρέθηκε σε περιοχή με βλάστηση κοντά στην πόλη Λίσμπον, όχι μακριά από κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο εργαζόταν μέχρι την πρόσφατη απόλυσή του, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Το χρονικό των επιθέσεων

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 19.00 της περασμένης Τετάρτης (τοπική ώρα) στην αίθουσα μπόουλινγκ Just-In-Time Recreation, όπου ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε την ιδιοκτήτρια και έξι άνδρες.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ενημερώθηκε για πυροβολισμούς στο μπαρ-εστιατόριο Schemengees, που απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από την αίθουσα μπόουλινγκ.

Επτά άνδρες σκοτώθηκαν εκεί, ενώ άλλοι τρεις πελάτες μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι σε νοσοκομεία και υπέκυψαν αργότερα.

Ακουγε φωνές

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο 40χρονος Καρντ ήταν εκπαιδευτής στα όπλα, στη βάση του Σέικο, στο Μέιν.

Πρόσφατα φέρεται να είπε ότι άκουγε φωνές και αντιμετώπιζε και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα. Είχε απειλήσει ν’ ανοίξει πυρ κατά της βάσης και το καλοκαίρι νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική για δύο εβδομάδες.

Στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών και Ανάλυσης του Μέιν, μια μονάδα της πολιτειακής αστυνομίας.

Ο στρατός ανέφερε ότι ο Καρντ, που κατατάχθηκε το 2002 και είχε τον βαθμό του λοχία, ήταν ειδικός στην προμήθεια πετρελαίου και δεν είχε υπηρετήσει ποτέ στο εξωτερικό.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024