Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο in τι συζητήθηκε στη συνάντηση Χάρη Δούκα με Βασίλη Κικίλια και Γιώργο Πατούλη

Στο in τι συζητήθηκε στη συνάντηση Χάρη Δούκα με Βασίλη Κικίλια και Γιώργο Πατούλη

Στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκαν κυρίως τα θέματα πολιτικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Συναντήσεις είχε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με τον Υπουργό  Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια και με τον νυν Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in οι συναντήσεις ήταν σε καλό κλίμα και υπάρχει διάθεση εκατέρωθεν για εποικοδομητική συνεργασία.
Ο Χάρης Δούκας στη συνάντηση του με τον Υπουργό, επισήμανε το γεγονός πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες παρατείνουν πολύ τον χρόνο εκτέλεσης έργων, όπως αυτά της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in, από την πλευρά του νέου Δημάρχου Αθηναίων, ειπώθηκε πως η καθυστέρηση υλοποίησης των έργων εξαιτίας της γραφειοκρατίας αποτελεί πρόβλημα καθώς τα επιστημονικά δεδομένα διαφοροποιούνται ραγδαία λόγω της κλιματικής κρίσης, με συνέπεια τα έργα που εκτελούνται χρόνια μετά από τις εγκρίσεις των μελετών, μπορεί να μην «απαντάνε» στα επιστημονικά δεδομένα του «σήμερα».
Οι δυο πλευρές συμφωνήθηκε να έχουν συνεχή συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστασίας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κοινές δράσεις στο μέλλον σε συνεργασία των δυο φορέων δημόσιας διοίκησης.
Τι έγινε στη συνάντηση Χάρη Δούκα με Γιώργο Πατούλη
Στη συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Γιώργο Πατούλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας, συνεργάτες του νέου Δημάρχου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ν. Πασσάς και υπηρεσιακά στελέχη.
Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Δούκα για τα έργα, τα προγράμματα και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής σε ζητήματα που αφορούν, τόσο στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, όσο και στην υλοποίηση υποδομών και έργων που θωρακίζουν το σύνολο των δήμων της Αττικής από φυσικές καταστροφές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας στον καθαρισμό των ρεμάτων και τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024