Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Οικογένεια και ιερείς οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

Πόλεμος στη Γάζα: Οικογένεια και ιερείς οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

Στη Γάζα είχαν εντοπιστεί συνολικά 24 άτομα με ελληνικό διαβατήριο, με τα 16 εξ αυτών να έχουν ήδη αποχωρήσει από την περιοχή.

Eγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν 8 Έλληνες, την ώρα που κλιμακώνεται η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή που ελέγχει η Χαμάς.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας και τα στοιχεία τους έχουν δοθεί στους Ισραηλινούς και τους Αιγύπτιους.

24 άτομα στη Γάζα με ελληνικό διαβατήριο

Οι εγκλωβισμένοι είναι μέλη μίας οικογένειας, αλλά και ιερείς, που δεν θέλησαν τη συγκεκριμένη συγκυρία να αποχωρήσουν από τη μονή, αναφέρει η ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως στη Γάζα είχαν εντοπιστεί συνολικά 24 άτομα με ελληνικό διαβατήριο, με τα 16 εξ αυτών να έχουν ήδη αποχωρήσει από την περιοχή. Συγκεκριμένα, έφυγαν μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Ράφα, πήγαν στην Αίγυπτο και στη συνέχεια, οι περισσότεροι έφτασαν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το πέρασμα μέσω της Ράφα έχει κλείσει και από τη Γάζα μπορούν να αποχωρήσουν μόνοι όσοι έχουν δεύτερο διαβατήριο, δηλαδή είτε είναι Παλαιστίνιοι με δεύτερη υπηκοότητα, είτε είναι ξένοι πολίτες.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Στην «καρδιά» της Γάζας τα ισραηλινά στρατεύματα

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, όπου η κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί, γίνεται όλο και πιο καταστροφική έπειτα από ένα μήνα πολέμου.

Τα στρατεύματα βρίσκονται πλέον «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της λωρίδας, όπου οι χερσαίες μάχες και η εκστρατεία βομβαρδισμού εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες για «να καταστραφεί η Χαμάς», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant.

«Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων», πρόσθεσε ο ίδιος. Περισσότεροι από 240 άνθρωποι απήχθησαν, σύμφωνα με το Ισραήλ, την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, που προκάλεσε το ξέσπασμα του πολέμου.

Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή, στην πλειονότητά τους άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους την ίδια ημέρα της επίθεσης της Χαμάς, η οποία ήταν η πιο αιματηρή στην ιστορία του Ισραήλ.

Από την παλαιστινιακή πλευρά, περισσότεροι από 10.300 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι και ανάμεσα στους οποίους 4.237 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024