Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεχόμενα: «Η γη που πωλείται σε ξένους ανήκει σε Ελληνοκυπρίους»

Κατεχόμενα: «Η γη που πωλείται σε ξένους ανήκει σε Ελληνοκυπρίους»

«Δεν πουλήθηκε ούτε ένα στρέμμα τουρκοκυπριακών περιουσιών» στα κατεχόμενα σε αλλοδαπούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης τουρκοκυπρίων υπεργολάβων οικοδομών.

Οι εκτάσεις στα κατεχόμενα που πωλήθηκαν σε αλλοδαπούς και οι εκτάσεις όπου χτίστηκαν κτίρια, είναι ελληνοκυπριακές, δήλωσε ο Οσμάν Αμτζα, πρόεδρος της ένωσης τουρκοκυπρίων υπεργολάβων οικοδομών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Γενί Μπακίς γράφει ότι ο κ. Αμτζια είπε: «ίσως αυτό είναι μια πολιτική. Ισως να υπάρχει μια συνεννόηση ότι μια μέρα μπορούν να το λύσουν όπως θέλουν. Δεν πουλήθηκε ούτε ένα στρέμμα τουρκοκυπριακών περιουσιών».

«Οι πωλήσεις γης σε ξένους δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα»

Ο κατασκευαστικός τομέας είναι η ατμομηχανή της «χώρας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά για να μην πληγεί ο τομέας αυτός και υποστήριξε ότι οι πωλήσεις γης σε ξένους δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο φαίνεται στα μάτια του κόσμου.

Ανέφερε επίσης ότι η έκταση της «τδβκ» είναι 56 εκατομμύρια στρέμματα και σήμερα πωλούνται περίπου 10 χιλιάδες σπίτια σε ξένους.

Ο κ. Αμτζα είπε ότι αν υποθέσουμε πως σ’ ένα στρέμμα χτίζονται τουλάχιστον δύο διαμερίσματα, γίνεται λόγος για 5 χιλιάδες στρέμματα και επισήμανε ότι αυτό δεν είναι μεγάλο ποσοστό.

Αναφέροντας ότι δεν είναι σωστό να περιορίζεται η πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς, ο κ. Αμτζα σημείωσε πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Δεν πωλούνται σε τουρκικούς οικισμούς

«Αντί να χτίζουμε πολλά κτίρια και να τα πουλάμε φθηνά, είναι απαραίτητο να χτίζουμε πιο λίγα έξυπνα κτίρια και να τα πουλάμε για περισσότερα χρήματα. Αυτή είναι μια λύση.

»Ή είναι επίσης μια λύση να χτίζουμε πολυώροφα κτίρια και να τα πουλάμε σε ξένους. Με άλλα λόγια, αυτές είναι λύσεις αντί να τα απλώνουμε παντού. Οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται σήμερα οι ξένοι δεν προκαλούν στην πραγματικότητα πολλά προβλήματα».

Γιατί αυτά τα ακίνητα δεν πωλούνται στο Κιόνελι ή στο Κρηνί, διερωτήθηκε για ν’ απαντήσει: «Επειδή πρόκειται για τουρκικούς οικισμούς. Δεν ξέρω αν αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική ή τυχαία».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024