Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεχόμενα: Δεν έπρεπε να πουλήσουμε γη στους Εβραίους - Οι Τουρκοκύπριοι ξέρουν από κατοχή

Κατεχόμενα: Δεν έπρεπε να πουλήσουμε γη στους Εβραίους – Οι Τουρκοκύπριοι ξέρουν από κατοχή

«Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα γεγονότα στη Γάζα» ανέφερε ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι οι Εβραίοι θα έπρεπε να είχαν εμποδιστεί ν' αγοράσουν γη.

«Οι Εβραίοι ή άλλοι ξένοι έπρεπε να είχαν εμποδιστεί ν’ αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης» ανέφερε ο λεγόμενος πρόεδρος της «βουλής» του κατοχικού καθεστώτος, Ζορλού Τορέ, και ταύτισε τους Τουρκοκύπριους με τους κατοίκους της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Kıbrıs (27.10.23 kibrisgazetesi.com) γράφει ότι ο λεγόμενος πρόεδρος της ψευδοβουλής του κατοχικού καθεστώτος Ζορλού Τορέ συμμετείχε σε εκπομπή που μεταδόθηκε από την Kıbrıs TV (φωτογραφία, επάνω) και, αξιολογώντας τα γεγονότα στη Γάζα, άσκησε σκληρή κριτική στην απόρριψη της έκκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

«Ιστορικά, κάτι παρόμοιο προσπάθησαν να κάνουν στους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο»

Ο Τορέ δήλωσε ότι οι χώρες αυτές είναι κατά κάποιο τρόπο εγκληματίες πολέμου επειδή υποστηρίζουν το Ισραήλ και ότι η γενοκτονία στην Παλαιστίνη συνεχίζεται και στοχοποιούνται ανυπεράσπιστοι άνθρωποι, προσθέτοντας ότι τα παλαιστινιακά εδάφη είναι κατεχόμενα και τα δικαιώματα της Παλαιστίνης πρέπει ν’ αναγνωριστούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα γεγονότα στη Γάζα, επειδή αντιμετώπισαν μια παρόμοια κατάσταση στην Κύπρο, ο Τορέ αναφέρθηκε σε «διώξεις Τουρκοκυπρίων» και είπε ότι παρόμοιες φρικαλεότητες βιώθηκαν στη Γάζα:

«Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα γεγονότα στη Γάζα, διότι ιστορικά, κάτι παρόμοιο προσπάθησαν να κάνουν στους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο.

«Μεγάλες θηριωδίες»

Ως εκ τούτου, ως Τουρκοκύπριος, καταλαβαίνω πολύ καλά τι συμβαίνει στη Γάζα. Στην ιστορία μας, όπως γνωρίζετε, έλαβαν χώρα γεγονότα όπως τα χωριά Μαραθά και Σανταλάρης και σε αυτά τα γεγονότα δολοφονήθηκαν παιδιά, μητέρες, νεαρά κορίτσια και ηλικιωμένοι. Ολα αυτά μας επιβλήθηκαν ως μεγάλες θηριωδίες».

Ο Τορέ, επίσης, δήλωσε ότι όσοι υποστηρίζουν ένα ενωμένο μέλλον στην Κύπρο θα πρέπει να εξετάσουν τις πολιτικές του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Παλαιστίνη και ότι θα πρέπει να παρακολουθήσουν τη γενοκτονία στη Γάζα και ν’ αλλάξουν νοοτροπία.

Λέγοντας ότι συζητείται το θέμα των πωλήσεων γης στις κατεχόμενες περιοχές και ότι δίνονται παραδείγματα από την Παλαιστίνη, ο Τορέ σχολίασε τα εξής:

«Επρεπε να είχαν εμποδιστεί»

«Οσον αφορά την πώληση γης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα έπρεπε να είχαν λάβει μέτρα σχετικά με αυτό. Οι Εβραίοι ή άλλοι ξένοι θα έπρεπε να είχαν εμποδιστεί να αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις γης.

»Ενα ακίνητο μπορεί να πωληθεί, αλλά είναι εκτός λογικής να πωλούνται μεγάλες εκτάσεις γης σε ξένους. Εδώ είναι νησί και έχουμε μια ορισμένη έκταση γης, οπότε δεν έχουμε απεριόριστη γη. Ως εκ τούτου, πρέπει να σκεφτούμε τη μελλοντική μας κατάσταση.

»Πρέπει ν’ αναρωτηθούμε αν θα πέσουμε στην κατάσταση της Παλαιστίνης. Αυτά πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο με μια νομική ρύθμιση».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024