Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εκστρατεία κατά της «κυβέρνησης» στα Κατεχόμενα

Νέα εκστρατεία κατά της «κυβέρνησης» στα Κατεχόμενα

Όσο η γραμμή παραμένει προσανατολισμένη στη διχοτόμηση, Τουρκία και ψευδοκράτος επιμένουν στο στόχο των τετελεσμένων επιδιώκοντας αναβάθμιση του στάτους των κατεχομένων.

«Αντράπου τζιαι φύε», στα κυπριακά, «να ντραπείτε και να φύγετε» στα ελληνικά το νέο σύνθημα του τουρκοκυπριακού CTP («Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα» στα κατεχόμενα) εναντίον της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους.

Το τουρκοκυπριακό CTP ξεκινά εκστρατεία κατά της κατοχικής «κυβέρνησης» την οποία κατηγορεί για διαφθορά, αδιαφάνεια και ρουσφέτια. Και δηλώνει ότι ξεκινά «ανένδοτο» με στόχο την πτώση της «κυβέρνησης» κάτι που στρέφεται σαφώς και κατά του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μόλις το 2022 έδινε αγώνα να δημιουργήσει ένα «κυβερνητικό σχήμα» με διάρκεια.

Μέλη του CTP στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμηνύουν πως η πολιτική του «ψεύδους, της διαφθοράς και της δωροδοκίας έχει τελειώσει», καταγγέλλοντας τις «κυβερνητικές ενέργειες». Στόχος του CTP όπως τονίζουν στελέχη του είναι να φέρει «ειρήνη στην κοινωνία και να αυξήσει το επίπεδο ευημερίας» των πολιτών.

Αντιδράσεις και στο παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τατάρ έρχεται αντιμέτωπος με αντιδράσεις στα κατεχόμενα, στη σκιά της οικονομικής κρίσης. Καθώς και των ελευθεριών.

Την ίδια στιγμή ο κατοχικός ηγέτης, συνεχίζει να κάνει σημαία την γραμμή της διχοτόμησης όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, επιχειρώντας να παρερμηνεύσει ακόμα και την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανεξάρτητο κράτος.

Το τουρκοκυπριακό CTP ξεκινά εκστρατεία κατά της κατοχικής «κυβέρνησης» την οποία κατηγορεί για διαφθορά, αδιαφάνεια και ρουσφέτια

Επιμένει στη διχοτόμηση

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Τατάρ με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας την 1η Οκτωβρίου, το ψευδοκράτος είναι μια πραγματικότητα 40 ετών και η εταιρική Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε ως ισότιμη ιδρυτική σύμπραξη του τουρκοκυπριακού «λαού» και του ελληνοκυπριακού «λαού», μετατράπηκε σε ελληνοκυπριακό κράτος με την επίθεση εναντίον του άμαχου πληθυσμού στις 21 Δεκεμβρίου 1963 ενώ οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι εκδιώχθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό με τη δύναμη των όπλων.

Όπως υποστήριξε ο Τατάρ αναφερόμενος στα κατεχόμενα «είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με όλους τους θεσμούς του και το ε/κ κράτος δεν έχει ούτε εξουσία ούτε και αρμοδιότητα στην τδβκ».

Το Κυπριακό εξελίσσεται στο διπλωματικό χαρτί που ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα σταθεί αδιάλλακτος. Και θα το χρησιμοποιήσει εφόσον πιεστεί.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Υπενθυμίζεται ότι στην πλέον πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της Τουρκίας η ανακοίνωση έκανε σαφή αναφορά στο Κυπριακό. Με επίθεση και στην UNFICYP του ΟΗΕ κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ενώ από την ανακοίνωση απουσίαζε η Ελλάδα, καθώς τόσο η Άγκυρα όσο και η Αθήνα επιχειρούν να διαφυλάξουν το καλό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ένα κλίμα που ωστόσο φαίνεται να μην επηρεάζει το Κυπριακό. Αφού δεν δίνει διέξοδο προς μία θετική κατεύθυνση.

Αντίθετα ο Τατάρ επιχειρεί να υπογραμμίζει την επιμονή του σε λύση δύο κρατών σε κάθε ευκαιρία, απορρίπτοντας ακόμα και το διορισμό ειδικού απεσταλμένου από το ΓΓ του ΟΗΕ.

Προσήλωση στα τετελεσμένα

Για όσους δε παρακολουθούν το Κυπριακό ο Τατάρ είναι ο κατοχικός ηγέτης που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη η Άγκυρα, αφού στη γραμμή που ακολουθεί δεν θα συναινούσε ποτέ ο Μουσταφά Ακιντζί ή ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Θεωρούν δε ότι αυτός θα αντικατασταθεί όταν η Τουρκία θα θελήσει να σπάσει το αδιέξοδο και να κάνει βήματα, ενδεχομένως, προς λύση του Κυπριακού.

Όσο η γραμμή όμως παραμένει προσανατολισμένη στη διχοτόμηση, Τουρκία και ψευδοκράτος επιμένουν στο στόχο των τετελεσμένων επιδιώκοντας αναβάθμιση του στάτους των κατεχομένων.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024