Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Η Νεολαία παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας Ακρίτα, Κασιμάτη και Αποστολάκη

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Η Νεολαία παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας Ακρίτα, Κασιμάτη και Αποστολάκη

Η Νεολαία του κόμματος ζητά να περιφρουρηθεί το καταστατικό και οι ομοφώνως ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος.

Μπαράζ παραπομπών στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καθώς μετά τη Νομαρχιακή της Βόρειας Αθήνας και η Νεολαία του κόμματος της Κουμουνδούρου απευθύνεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας με επιστολή που ζητά την παραπομπή των Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελου Αποστολάκη και Νίνας Κασιμάτη.

Καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας «να πράξει τα δέοντα, περιφρουρώντας το καταστατικό και τις ομοφώνως ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος»

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που στρέφονται σε πολλές περιπτώσεις κατά καταστατικών ρυθμίσεων και ηθικών αξιών, ταυτοτικών θέσεων και στρατηγικών επιλογών του κόμματος, χρησιμοποιώντας το καταστατικό κατά το δοκούν (περιπτώσεις Έλενα Ακρίτα, Νίνα Κασιμάτη, άρθρο 6 παράγραφος (η), Ευάγγελος Αποστολάκης άρθρο 6 παράγραφος (η) και άρθρο 36 παραγραφος 3 ).

Ταυτόχρονα, ο δημόσιος διάλογος κυριεύεται από δηλώσεις τοξικές και απαξιωτικές προς μερίδα συντρόφων και συντροφισσών. Ενώ η μάχη απέναντι στη δεξιά τίθεται ως βασικός πυλώνας του επικοινωνιακού αφηγήματος της νέας ηγεσίας, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που ενσωματώνονται στο ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της δεξιάς πολιτικής ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής στη σφαίρα του δημοσίου λόγου, δημιουργώντας έτσι, διαφορετική κατεύθυνση από την αντιδεξιά επιλογή του κόμματος.

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να επισημάνει στην επιτροπή δεοντολογίας τις παραπάνω παραβάσεις για να πράξει τα δέοντα, περιφρουρώντας το καταστατικό και τις ομοφώνως ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος» αναφέρει η επιστολή που υπογράφει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας

Νωρίτερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε επίσης την παραπομπή της Έλενας Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Με ομόφωνη απόφαση, τα μέλη της ΝΕΒΑ, μιλούν για «σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας» και ζητούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας να μεριμνήσει για «την αντιμετώπιση του προβλήματος, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος».

Ουσιαστικά, την παραπομπή προκάλεσε η στάση της Ελ. Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον υποψήφιο που ψήφισε.

Ζητούν ακύρωση των 4 διαγραφών

Την ίδια ώρα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την απόσυρση της παραπομπής προς διαγραφή των τεσσάρων στελεχών (Στέφανος Τζουμάκας, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Φίλης) που είχε ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024