Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη φωτιά στο ιστορικό υπόστεγο που γυρίστηκαν τα X-Files, Star Trek και Pearl Harbor

Μεγάλη φωτιά στο ιστορικό υπόστεγο που γυρίστηκαν τα X-Files, Star Trek και Pearl Harbor

Δεκάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό υπόστεγο.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στο ιστορικό υπόστεγο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , στο Tustin, που γυρίστηκαν τα X-Files, Star Trek και Pearl Harbor.

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες κλήθηκαν να δώσουν μάχη με την τεράστια πυρκαγιά στο ιστορικό υπόστεγο, με τους αξιωματούχους να φοβούνται πως μπορεί να καταρρεύσει ολόκληρη η κατασκευή.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες για τα ιστορικά υπόστεγα

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Τα ιστορικά δίδυμα υπόστεγα χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά στόλων ελικοπτέρων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουν έκτοτε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.


«Λόγω της δυναμικής της πυρκαγιάς και του επικείμενου κινδύνου κατάρρευσης, έχουμε καθορίσει ότι η πιο ορθή επιχειρησιακή μέθοδος είναι να επιτρέψουμε την κατάρρευση της κατασκευής, οπότε τα πληρώματα εδάφους θα μπορέσουν να κινηθούν πιο κοντά και να εργαστούν για την κατάσβεση της φωτιάς», σημείωσαν οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές.

Δύο από τις μεγαλύτερες ξύλινες κατασκευές

Τα υπόστεγα ήταν και εξακολουθούν να είναι δύο από τις μεγαλύτερες ξύλινες κατασκευές που φτιάχτηκαν ποτέ. Η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε συγκεκριμένα το 1942.

Μεγαλώνοντας εδώ, παίζοντας σε αυτά τα χωράφια, το να το βλέπεις να τελειώνει έτσι είναι απογοητευτικό

Το 1993, σύμφωνα με την DailyMail, κατατάχθηκαν στη λίστα με τα πιο Ιστορικά Ορόσημα Πολιτικών Μηχανικών του 20ου αιώνα. Τα ιστορικά κτίρια έχουν εμφανιστεί σε μια σειρά από παραγωγές του Χόλιγουντ όπως το Pearl Harbor, το Star Trek και το The X-Files.

«Είναι τραγικό» δήλωσε κάτοικος της περιοχής. «Βρίσκομαι εκεί από τότε που ήταν ενεργή βάση και τα υπόστεγα ήταν πάντα πρότυπο για τον στρατό μας και το παρελθόν μας» δήλωσε η Karen Luchesi στο CBS News.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να δουν το τέλος μιας εποχής να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους. «Μεγαλώνοντας εδώ, παίζοντας σε αυτά τα χωράφια, το να το βλέπεις να τελειώνει έτσι είναι απογοητευτικό», δήλωσε ο Nicholas Dominguez.

Εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις, ορισμένοι ντόπιοι ανησυχούν για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή. «Είναι τρομακτικό, εννοώ ότι δεν ξέρουμε τι ρύποι υπάρχουν», σημείωσε ο Eric Papacosta.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024