Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τότεναμ – Τσέλσι 1-4: Επεισοδιακό ντέρμπι και θρίαμβος για τους Μπλε

Τότεναμ – Τσέλσι 1-4: Επεισοδιακό ντέρμπι και θρίαμβος για τους Μπλε

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο είναι πιθανό να έγινε παγκόσμιο ρεκόρ χρήσης VAR, η Τσέλσι νίκησε την Τότεναμ των εννιά παικτών με 4-1 - Πρώτη ήττα για τους Πετεινούς.

Η Τσέλσι πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου και έσπασε το αήττητο της Τότεναμ! Στην επιστροφή του Ποτσετίνο στο πρώην σπίτι του, οι «μπλε» επικράτησαν με 4-1 της ομάδας του Ποστέκογλου που από το 55′ έπαιζε με εννιά παίκτες, αλλά πάλεψε σχεδόν μέχρι το φινάλε.

Πρώτη ήττα για τους «Spurs» που είναι πλέον στο -1 από την πρωτοπόρο Σίτι αλλά και τέλος στο μεγάλο σερί του ομογενή προπονητή που είχε μετρούσε τρία χρόνια χωρίς εντός έδρας ήττα. Μεγάλος πρωταγωνιστής από την άλλη για την Τσέλσι ο Τζάκσον που βρήκε τους χώρους λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος της Τότεναμ και έκανε χατ-τρικ.

Πρώτη ήττα στη σεζόν για την Τότεναμ, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Τότεναμ αλλά…

Το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι τα είχε κυριολεκτικά όλα ενώ από τις πολλές διακοπές ο Όλιβερ κράτησε 12 λεπτά καθυστερήσεις. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Τότεναμ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια της πήγαν όλα στραβά.

Μόλις στο 6’ η ομάδα του Ποστέκογλου άνοιξε το σκορ όταν ο Κουλουσέφσκι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Κόλγουιλ και να καταλήγει στα δίχτυα. Αμέσως μετά το γκολ ο Πόρο είχε μία καλή στιγμή για το 2-0 ενώ στο 11’ απείλησε για πρώτη φορά η Τσέλσι, αλλά ο Βικάριο νίκησε τον Τζάκσον.

Του VAR το… κάγκελο

Μετά από απίθανη ομαδική προσπάθεια ο Σον πλάσαρε εύστοχα στο 13’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Κορεάτης ήταν εκτεθειμένος. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το VAR στη βραδιά, για να ακολουθήσει σωρεία αμφισβητούμενων φάσεων. Στο 18’ ελέγχθηκε για κόκκινη ένα φάουλ του Ουντότζι ο οποίος τιμωρήθηκε τελικά με κίτρινη ενώ στο 21’ ο Στέρλινγκ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε γιατί η μπάλα είχε βρει νωρίτερα στο χέρι του.

Επτά λεπτά αργότερα ο Καϊσέδο με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ούτε αυτό το γκολ μέτρησε. Το VAR το ακύρωσε γιατί θεώρησε πως ο εκτεθειμένος Τζάκσον επηρέαζε τη φάση, όμως ο έλεγχος δεν σταμάτησε εδώ. Το VAR γύρισε δευτερόλεπτα πιο πίσω τη φάση και έδωσε πέναλτι και αποβολή στον Ρομέρο για μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Φερνάντες.

Ισοφάριση με περιπέτεια και ρεσιτάλ ατυχία για την Τότεναμ

Το πέναλτι εκτέλεσε στο 35’ ο Πάλμερ και νίκησε τον Βικάριο ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει. Στο 37’ ο Τζάκσον σκόραρε από κοντά μετά από γύρισμα του Στέρλινγκ ο οποίος ήταν εκτεθειμένος και δεν μέτρησε το γκολ. Εδώ η παράβαση ήταν ξεκάθαρη και δεν χρειάστηκε να παρέμβει το VAR.

Η Τσέλσι πατούσε πλέον καλύτερα αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω, ενώ η ατυχία για την Τότεναμ συνεχίστηκε αφού στο 45’ έχασε με τραυματισμό τους Μάντισον και Φαν ντε Φεν. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι γηπεδούχοι έπαιζαν με την άμυνα ψηλά και η Τσέλσι έβρισκε χώρους που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καθώς τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Κι ενώ το ματς έφτασε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, το VAR τσέκαρε ακόμη μία φάση. Για μία αγκωνιά του Τζέιμς για την ακρίβεια, ωστόσο δεν υπήρχε κάτι μεμπτό εδώ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε την ώρα σχεδόν που κανονικά θα έπρεπε να ξεκινά το δεύτερο.

Και με εννιά

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Τότεναμ που έμεινε με εννιά παίκτες. Το ματς είχε τρελό ρυθμό και σε μία αντεπίθεση της Τσέλσι στο 55’ ο Ουντότζι ανέτρεψε τον Στέρλινγκ έξω από την περιοχή με σκληρό μαρκάρισμα. Ο Ιταλός μπακ είχε κάρτα, πήρε δεύτερη και έφυγε για τα αποδυτήρια.
Στην εξέλιξη της φάσης από την εκτέλεση του φάουλ ο Τζάκσον έχασε απίθανη ευκαιρία, με τον Χόιμπιεργκ να σώζει πάνω στη γραμμή και να πανηγυρίζει μαζί με τον Βικάριο σαν να πέτυχε γκολ.

Ούτε από τη δεύτερη αποβολή πτοήθηκε η Τότεναμ που συνέχισε να παίζει με την άμυνα στη σέντρα και τον Βικάριο σε ρόλο λίμπερο να κάνει εκπληκτική δουλειά μέσα και έξω από την περιοχή. Στο 68’ μάλιστα έσωσε με απίθανη επέμβαση τετ α τετ με τον Κουκουρέγια, αλλά στο 75’ η Τσέλσι βρήκε το πολυπόθητο γκολ.

Γκολ και… VAR

Ο Στέρλινγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έσπασε για τον Τζάκσον που σε κενό τέρμα έκανε το 1-2. Και αυτό το γκολ ελέγχθηκε από το VAR, με τον Στέρλινγκ να φεύγει από κανονική θέση και να μην υπάρχει οφσάιντ. Tρία λεπτά αργότερα η Τότεναμ των εννιά παικτών σκόραρε με κεφαλιά του Ντάιερ, αλλά ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος και ακυρώθηκε και αυτό το γκολ.

Το πάλεψε η Τότεναμ, την αποτελείωσε ο Τζάκσον

Κι όμως, η Τότεναμ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 86’ όταν από εκτέλεση φάουλ ο Μπετανκούρ αστόχησε ολομόναχος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάντσες απέκρουσε το σουτ του Σον και στην κόντρα ο Τζάκσον έκανε το 1-3 σε πανομοιότυπη φάση με το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από ασίστ του Γκάλαγκερ. Ο φορ της Τσέλσι μάλιστα πέτυχε χατ-τρικ τρία λεπτά μετά σε ακόμη μία αντεπίθεση, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Τότεναμ (Άγγελος Ποστέκογλου): Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν Ντε Φεν (45+1΄Έμερσον), Ουντότζι, Μπισούμα, Σαρ (61΄Μπεντανκούρ), Τζόνσον (34΄Ντάιερ), Κουλουσέφσκι (61΄Σκιπ), Μάντισον (45+1΄Χόιμπεργκ), Σον

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Σάντσες, Τζέιμς (77΄Μάλο Γκούστο), Ντισασί, Τιάγκο Σίλβα, Κόλγουιλ (46΄Κουκουρέγια), Καϊσέδο, Έντσο Φερνάντες (58΄Μούντρικ), Πάλμερ, Στέρλινγκ (90΄Ουγκουτσούκου), Γκάλαγχερ, Τζάκσον

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024