Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Σημαντικά πλήγματα θα συνεχιστούν αυτή τη νύχτα και τις επόμενες ημέρες στη Γάζα

Ισραήλ: Σημαντικά πλήγματα θα συνεχιστούν αυτή τη νύχτα και τις επόμενες ημέρες στη Γάζα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε συνεχόμενους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας «αυτή τη νύχτα και τις επόμενες ημέρες», και η κυβέρνηση της Χαμάς έκανε λόγο για σφοδρά πλήγματα γύρω από αρκετά νοσοκομεία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ «σημαντικά πλήγματα» τα οποία «θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες» στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι έκοψε το παλαιστινιακό αυτό έδαφος στα δύο (τη φωτογραφία, επάνω, που δείχνει ισραηλινή στρατιωτική δράση στη Γάζα, μεταδίδει το Reuters από φυλλάδιο του ισραηλινού στρατού).

«Σημαντικά πλήγματα είναι τώρα σε εξέλιξη… και θα συνεχιστούν αυτή τη νύχτα και τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο έδαφος αυτό, το έκοψαν στα δύο: «νότια Γάζα και βόρεια Γάζα».

«Σφοδροί βομβαρδισμοί» γύρω από αρκετά νοσοκομεία

Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση της Χαμάς είχε κάνει λόγο για «σφοδρούς βομβαρδισμούς» γύρω από αρκετά νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου είχαν κοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και το διαδίκτυο.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν κυρίως κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επειτα από 30 ημέρες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς, η περικύκλωση του βόρειου τμήματος του θύλακα και ο de facto διαχωρισμός του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα σημαντικό στάδιο της επιχείρησης που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Χαγκάρι.

«Συνεχίζουμε να επιτρέπουμε τη διέλευση για τους αμάχους από τη βόρεια Γάζα και την πόλη της Γάζας προς τον νότο», πρόσθεσε, ενώ 300.000 έως 400.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη στο βόρειο τμήμα αυτού του στενού εδάφους των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική.

Να φύγουν οι άμαχοι

Από τα μέσα Οκτωβρίου, το Ισραήλ δίνει εντολή στους αμάχους να φύγουν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι μάχες είναι όλο και πιο σφοδρές, προς τον νότο. Χθες Κυριακή, ισραηλινά αεροσκάφη για άλλη μια φορά σκόρπισαν φέιγ βολάν στον ουρανό πάνω από τη Γάζα με το μήνυμα αυτό.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Αντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης χθες στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο του «αναγκαστικού εκτοπισμού» των Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισραήλ εν είδει αντιποίνων για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, κυρίως άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της επίθεσης της Χαμάς.

Στη Λωρίδα της Γάζας, ο τελευταίος απολογισμός που ανακοίνωσε χθες η Χαμάς κάνει λόγο για 9.770 νεκρούς, εκ των οποίων 4.800 παιδιά και 2.550 γυναίκες, από τις 7 Οκτωβρίου σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ, το οποίο δηλώνει ότι θέλει να «εξοντώσει» την παλαιστινιακή οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024