Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Η Λωρίδα της Γάζας πλέον έχει χωρίστεί σε βόρεια και νότια - Εγκλωβισμένοι άμαχοι

Παλαιστίνη: Η Λωρίδα της Γάζας πλέον έχει χωρίστεί σε βόρεια και νότια – Εγκλωβισμένοι άμαχοι

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, αλλά και ΜΜΕ με χρήση δορυφορικών μέσων, πλέον η Λωρίδα της Γάζας έχει χωριστεί στα δύο, ενώ η παραλιακή λεωφόρος Al Rashid φέρεται να βρίσκεται υπό Ισραηλινό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, αλλά και ΜΜΕ, πλέον η Λωρίδα της Γάζας έχει χωριστεί στα δύο ,ενώ η παραλιακή λεωφόρος Al Rashid βρίσκεται υπό Ισραηλινό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό συνεχίζονται τα «σημαντικά» πλήγματα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας… (Από) Σήμερα υπάρχει νότια Γάζα και βόρεια Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντ. Χαγκάρι

Τα στρατεύματα «έφτασαν στην ακτογραμμή και την κρατούν», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν τώρα εκτεταμένα πλήγματα στις υποδομές της τρομοκρατίας – κάτω από το έδαφος και πάνω από αυτό», δήλωσε ο Ντ.Χάγκαρι.

Χάρτες και άλλες πηγές

Η Wall Street Journal, οι Times of Israel και κυρίως το Γαλλικό πρακτορείο AFP επιβεβαιώνουν την περικύκλωση της Γάζας, αλλά και τον έλεγχο της παραλιακής λεωφόρου Al Rashid, ενώ το Al Jazeera αναφέρει πως οι εκτοπισμένοι πολίτες είναι περίπου 1,7 εκατομμύρια.

Δηλαδή μόλις κάτι περισσότερο από το 25% των Παλαιστινίων βρίσκεται στο σπίτι του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ενεργή προσφυγική κρίση την δεδομένη στιγμή στον κόσμο.

Με αχνό στον χάρτη της Wall Street Journal με σημερινή ημερομηνία οι μη επιβεβαιωμένες από τρίτες πηγές ισχυρισμοί του Ισραήλ, με σομόν οι επιβεβαιωμένες. Πλέον έφτασαν μέχρι την θάλασσα.

Την δεδομένη στιγμή η Γάζα βρίσκεται στην τρίτη ολική διακοπή τηλεπικοινωνιών. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα στρατεύματα αναμένεται να εισέλθουν στην πόλη της Γάζας εντός 48 ωρών. Η νέα κατάρρευση των τηλεπικοινωνιών, έκανε ακόμη πιο περίπλοκη την ανταλλαγή λεπτομερειών σχετικά με το νέο στάδιο της στρατιωτικής επίθεσης.

Ο χάρτης της 2ας Νοεμβρίου επιβεβαιώνεται με την διαφορά πως φέρεται και ο παραλιακός δρόμος της Γάζας να βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο.

Σύμφωνα με το AFP, ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, διχοτομώντας το παλαιστινιακό έδαφος σε ένα νότιο και ένα βόρειο τμήμα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024