Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζούλια Φοξ: «Υπάρχει ανισότητα πλούτου, πάντα θα είμαι με τον κόσμο που δεν έχει πολλά»

Τζούλια Φοξ: «Υπάρχει ανισότητα πλούτου, πάντα θα είμαι με τον κόσμο που δεν έχει πολλά»

H εκκεντρική ηθοποιός και μοντέλο πιστεύει ότι η φήμη απομονώνει πολύ τους ανθρώπους.

Κυκλοφόρησε στη Βρετανία το βιβλίο της Τζούλια Φοξ «Down the Drain» με τα απομνημονεύματά της. Η 33χρονη ηθοποιός και μοντέλο μίλησε στο Dazed για το βιβλίο, την εμπειρία της ως μητέρα και τέλος δίνει ένα μάθημα για το πώς να μη φοβόμαστε.

Οι φιλίες της με γυναίκες σκιαγραφούνται στο βιβλίο ως οι πιο σημαντικές και παθιασμένες στη ζωή της. «Σε πολλές από τις φιλίες μου με γυναίκες ήταν σαν να ήμασταν τα σωσίβια η μία της άλλης. Ήταν σαν να παρασερνόμασταν στον ωκεανό και να γραπωνόμασταν η μία από την άλλη απεγνωσμένα. Αληθινά βλέπαμε η μία μέσα στην ψυχή της άλλης, ατέλειες και ελαττώματα. Κατά έναν τρόπο, ήταν τέλειο. Και είναι κάτι που ποτέ πραγματικά δεν το είχα με τους άντρες, γιατί οι άντρες πάντα με έβλεπαν σαν προϊόν. Τη στιγμή που πραγματικά δεν τους εξυπηρετούσα πλέον, απλά με πετούσαν στα σκουπίδια» εξομολογείται.

Η κοινωνία κάνει τους άνδρες «απαίσιους»

Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο βιβλίο, οι άντρες είναι απαίσιοι. Γιατί; «Οι άντρες δεν γεννιούνται απαίσιοι. Η κοινωνία τους κάνει απαίσιους. Η πατριαρχία είναι κακή για τις γυναίκες αλλά είναι επίσης πολύ κακή και για τους άντρες. Κατά συνέπεια, συμπάσχω πιο πολύ με την κατάσταση των αντρών – αν και δεν έχω καμία ανοχή γι’ αυτούς, καταλαβαίνω ότι αυτό που είναι, δεν είναι μόνο δικό τους λάθος. Γεννιούνται σε ένα σύστημα που τους δημιουργεί. Και προφανώς επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από αυτό, αλλά νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ μοναχικό. Δεν ξέρουν πώς να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους επειδή ποτέ δεν διδάχθηκαν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, δεν ξέρουν πώς να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους. Σήμερα είναι όλοι μεγάλα μωρά επειδή όλοι είναι τόσο καθυστερημένοι» εξηγεί.

Γιατί οι γυναίκες προσελκύονται τόσο πολύ από αυτήν; «Δεν ξέρω, αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που συμβαίνει. Νομίζω ότι η fanbase μου είναι 90% γυναίκες και 10% γκέι, κι αυτό είναι το καλύτερο. Στην πραγματικότητα ίσως μεγαλύτερο ποσοστό γκέι και πιθανά δυο στρέιτ σε όλον τον πλανήτη. Μ’ αρέσει όμως αυτό. Θυμάμαι ότι τις μέρες της ταινίας “Uncut Gems” όταν κοιτούσα τον αριθμό των ακολούθων μου στον λογαριασμό μου στο Instagram ήταν 85% αρσενικά. Ήμουν σαν “θεέ μου, κάτι λάθος κάνω! Αυτό δεν είναι καλό!”. Και τώρα είναι το ανάποδο, 85% γυναίκες και 15% αρσενικά. Αυτό είναι μια χαρά. Δεν θέλω να είμαι το hot girl, δεν θέλω να ποστάρω για το αντρικό βλέμμα. Ποστάρω για τους αρσενικούς γκέι! Και για τα κορίτσια!» δηλώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Φήμη και μητρότητα

Πιστεύει ότι η φήμη απομονώνει πολύ τους ανθρώπους και στο σχόλιο ότι ο κόσμος έχει λίγο κουραστεί με τις διασημότητες απαντά: «Υπάρχει τέτοια ανισότητα πλούτου, τώρα. Με κάποιο τρόπο ελπίζω αυτό να καταρρεύσει. Πάντα θα είμαι με τον κόσμο που δεν έχει τόσο πολλά γιατί με αυτόν μπορώ να συσχετιστώ. Ξέρω πώς είναι αυτό. Είμαι με τον κόσμο!»

Τώρα έχει φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι. «Στην αρχή ήθελα κορίτσι, αλλά τώρα που έχω αγόρι απλά θέλω περισσότερα αγόρια. Είναι τόσο αθώα. Αρχίζεις πραγματικά να ταυτίζεσαι με άντρες και με το τι τραβάνε. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν τους σκεφτόμουν μ’ αυτόν τον τρόπο έως ότου απέκτησα γιο. Ελπίζω να μην τον καταστρέψει και αυτόν ο κόσμος. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε περισσότερους άντρες που να δίνουν το παράδειγμα και να δείχνουν σε άλλους άντρες πώς να είναι καλύτεροι» τονίζει.

«Γεννιόμαστε με τη ζωή καταστρωμένη για εμάς»

Έχει βιώσει απώλεια και θλίψη σε μεγάλο βαθμό. Πώς την έχει επηρεάσει αυτό; «Τώρα ξέρω πόσο εύθραυστη και ευαίσθητη είναι η ζωή, σαφώς και κρατιέμαι σφιχτά πιο πολύ πάνω της. Πιθανά πριν δυο χρόνια να πηδούσα από έναν γκρεμό με αλεξίπτωτο, αλλά ποτέ δεν θα το έκανα τώρα. Ως επί το πλείστον επειδή είμαι μάνα, αλλά επίσης επειδή οι φίλοι μου πέθαναν και δεν θέλω να είναι μάταιοι οι θάνατοί τους. Θέλω να τους τιμώ και να τους σέβομαι» λέει.

Πιστεύει στη μοίρα. «Κατά έναν περίεργο τρόπο πιστεύω ότι γεννιόμαστε με τη ζωή καταστρωμένη για εμάς. Νομίζω ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές του τι μπορεί να είναι η ζωή σου, αλλά πρέπει να έρθεις και πρέπει να μη φοβάσαι να πας στην υψηλότερη συχνότητα κραδασμών της ζωής σου. Αλλιώς απλά θα μπεις σε έναν κύκλο. Οπότε, πρέπει να σπάσεις την αλυσίδα, να απομακρυνθείς από το τραύμα, να μην είσαι θύμα συνέχεια. Να είσαι άφοβη, να “κατεδαφίσεις” το τραύμα. Σπάσε τον κύκλο. Κόψε τη θηλιά» υπογραμμίζει.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024