Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Από που πάνε για το Ντουμπάι;

Από που πάνε για το Ντουμπάι;

Δεν υπάρχει στον ορίζοντα άμεσο πλάνο για επέκταση της Ευρωλίγκας προς τη Μέση Ανατολή.

«Η Ευρωλίγκα πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές της και να κοιτάξει προς το Ντουμπάι αλλά και άλλες αγορές» Ο γενικός διευθυντής της Μπάγερν, Μάρκο Πέσιτς, προστέθηκε στους παράγοντες (καθώς δεν είναι πλέον παίκτης) που εκφράζουν ανοιχτά τη γνώμη τους για πιθανή επέκταση της διοργάνωση προς ανατολάς.

« Όχι αποκλειστικά με την έννοια ότι μια ομάδα από το Ντουμπάι πρέπει να παίξει στη διοργάνωση. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό το άνοιγμα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχει με τη χρηματοδότηση και άλλα ζητήματα οικονομικής φύσης. Προσωπικά, παρακολουθώ μόνο την ομάδα μου, αλλά για να ανέβουν οι σύλλογοι σε υψηλότερο επίπεδο χρηματοδότησης, ο ανταγωνισμός πρέπει επίσης να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αμερικής… Για να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει η Ευρωλίγκα σε αυτές τις αγορές. Ξέρω ότι παρακολουθούν τα δεδομένα και νιώθω ότι οι σύλλογοι συνεργάζονται γι α να λύσουν κάποια προβλήματα και ότι όλη η ιστορία πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Πέσιτς με δηλώσεις του στη Mozzartsport σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής του Εμιράτου στην Ευρωλίγκα.

Το In έχει τις πληροφορίες – και από τις συζητήσεις που έγιναν στην πρόσφατη γενική συνέλευση – οι οποίες είναι ξεκάθαρες και αποκλείουν εμπλοκή του Ντουμπάι για τα επόμενα 2-3 χρόνια και βλέπουμε.

Καταρχάς από το να μιλήσουν για ενδιαφέρον του Ντουμπάι να κατεβάσει ομάδα στη διοργάνωση μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα θέλει τουλάχιστον 2-3 χρόνια μόνο για τα διαδικαστικά !

Δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και οι μέτοχοι πρέπει να συζητήσουν και να λύσουν πολλά τεχνικά και όχι μόνο θέματα.

Την ίδια ώρα που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πιέζει για να επιστρέψει (θυμίζουμε είναι βασικός μέτοχος και από τους πρώτους και ας μην παίζει λόγω του πολέμου τα τελευταία χρόνια) η Ευρωλίγκα καλοβλέπει και την περίπτωση της Παρί και το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στη Γαλλία. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει την αύξηση των ομάδων τουλάχιστον σε 20 ενώ αν μπει και η ΤΣΣΚΑ ή άλλη ομάδα πχ από το Ντουμπάι ο αριθμός ανεβαίνει στους 22 σε ένα ήδη πολύ φορτωμένο καλεντάρι.

Η ΦΙΜΠΑ που ήδη πήγε το Ευρωμπάσκετ ανά τετραετία (από διετία) και κατήργησε και ένα διπλό «παράθυρο» προκριματικών δεν καλοβλέπει το άνοιγμα προς την Ασία (θυμίζουμε ότι η περίπτωση της Μακάμπι είναι πολύ παλιά από τη δεκαετία του 1970 και ακόμα και στο ποδόσφαιρο το Ισραήλ κάποια στιγμή συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή ζώνη ενώ παλιά ήταν με Αυστραλία στη ασιατική και συμμετείχε σε μπαράζ).

Η Ευρωλίγκα (χωρίς Μπερτομέου) σαφέστατα και υπολογίζει διαφορετικά πλέον τη ΦΙΜΠΑ και η τελευταία κάνει βήματα προς την εξομάλυνση του σχίσματος και δεν θα ήθελε κανείς από τους δύο να πάνε αυτή τη στιγμή σε μια απόφαση που θα ξαναδιαταράξει τις σχέσεις.

Επίσης η συμμετοχή των ομάδων της Ευρωλίγκας στις εθνικές λίγκες θα είναι πρακτικά πλέον αδύνατη εάν αυξηθούν οι ομάδες σε 20 πόσο μάλλον σε 22.

Από καιρό υπήρχε η φήμη αλλά το πρόσφατο δημοσίευμα του encestando ξαναφούντωσε τις φήμες.

Αναφέροντας ότι οι άραβες έχουν έτοιμη μια αρκετά μεγάλη χορηγία στην ευρωλίγκα και σαν αντάλλαγμα η διοργανώτρια αρχή θα επιτρέψει την είσοδο στη λίγκα μιας ομάδας από το Ντουμπάι

Μάλιστα συνεχίζει το δημοσίευμα μα το όλο εγχείρημα το τρέχει ο ο Ντέγιαν Καμανιάσεβιτς ο οποίος μάλιστα έχει βρει στο πρόσωπο του Σβέτισλαβ Πέσιτς (τεχνικός της εθνικής Σερβίας και πατέρας του Μάρκο) και τον προπονητή αυτής της ομάδας. Σε αυτό το project δουλεύουν κι άλλοι Σέρβοι, ανάμεσά τους κι ο αδελφός του Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ είναι πιθανό το ενδεχόμενο η… Dubai BC να συμμετάσχει εκτός από τη Ευρωλίγκα και στην Αδριατική λίγκα.

Το In εξήγησε όμως, γιατί όλοι – και στην πρόσφατη συνεδρίαση – είναι ακόμα πολύ επιφυλακτικοί με την περίπτωση του Ντουμπάι καθώς δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να ληφθεί σε μια νύχτα και θέλει διεργασία και ζυμώσεις τουλάχιστον για μια τριετία καθώς θα υπάρχουν μεγάλα θέματα και με το πρόγραμμα και το καλεντάρι γενικότερα, αλλά και θεσμικά ζητήματα ενώ είναι δεδομένο ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και μέτοχοι της Ευρωλίγκας δεν θα ήθελαν να χάσουν την πρωτοκαθεδρία και για κάποια (όχι λίγα είναι αλήθεια) εκατομμύρια ευρώ να μετατραπούν σιγά σιγά σε κομπάρσους και «φτωχούς συγγενείς» των πάμπλουτων αράβων.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024