Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στη Σουηδία μετά την απαγόρευση σε γυναίκα να μπει σε σάουνα με μαγιώ

Σάλος στη Σουηδία μετά την απαγόρευση σε γυναίκα να μπει σε σάουνα με μαγιώ

Η εμπειρία μιας γυναίκας που της αρνήθηκαν την είσοδο σε μια σάουνα πυροδότησε τη δημόσια συζήτηση.

Μπορεί σε κάποια μέρη του πλανήτη να βομβαρδίζονται νοσοκομεία, ωστόσο, στη Σουηδία τη δημόσια συζήτηση ήρθαν εν μέρει να απασχολήσουν οι κανονισμοί χρήσης της… σάουνας.

Αν και οι άνθρωποι υποτίθεται ότι μπαίνουν στη σάουνα χωρίς να φοράνε τίποτα ή απλώς μια πετσέτα, στην πόλη Όστερσουντ, 300 μίλια βόρεια της Στοκχόλμης, οι υπεύθυνοι απαγόρευσαν τη είσοδο σε μια γυναίκα, επειδή επειδή φορούσε μαγιό.

Το περιστατικό πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση. Μια δημοσκόπηση από το ραδιόφωνο της Σουηδίας έδειξε ότι μόνο το 32% των ερωτηθέντων ήθελε να πάει στη σάουνα εντελώς γυμνό, ενώ το 28% ήθελε να καλυφθεί με μια πετσέτα και το 40% θα φορούσε μαγιό.

Ένας κάτοικος της περιοχής έστειλε επιστολή στην τοπική εφημερίδα Ostersunds-Posten: «Η διαχείριση της σάουνας έκανε τους ενήλικες άνδρες να αισθάνονται άνετα να κάνουν αρνητικά σχόλια για το σώμα των γυναικών και να τις ακολουθούν στη σάουνα μόνο για να φωνάζουν για τα μαγιό τους».

«Αν ντρέπεσαι, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με το αντίθετο φύλο σε μικτές σάουνες»

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι αρκετά ώριμοι για να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς να χρησιμοποιούν τη σάουνα» είπε ένας ντόπιος Dan Grundström στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπος Teller Report, που ζήτησε από τους ντόπιους τη γνώμη τους. «Νομίζω ότι είναι μια πολύ περίεργη απόφαση. Ποιο είναι το πρόβλημα με το να πηγαίνεις στη σάουνα με μια πετσέτα;».

Ενώ ο Martin Gruvelgård πρόσθεσε: «Επιλέξαμε τώρα να αφήσουμε το ζήτημα της ασφάλειας να έχει το μεγαλύτερο βάρος και επομένως αλλάζουμε τους κανόνες μας για να επιτρέπουμε τα μαγιό σε όλες τις σάουνες».

Δεν είναι σεξουαλικός χώρος

Οι υπεύθυνοι της σάουνας ανακοίνωσαν πως «Το να φοράτε μαγιό στη σάουνα έχει αρνητικές συνέπειες για την υγιεινή, αλλά σημαίνει επίσης ότι οι επισκέπτες βιώνουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον».

Η καθηγήτρια πολιτιστικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, Annika Teppo, δήλωσε στους Times: «Όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για σεξουαλικό χώρο, κάνουν ένα πραγματικά τεράστιο κοινωνικό λάθος με συνέπειες. Σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν μέρη όπου οι σάουνες δεν είναι παρά οίκοι ανοχής, αλλά στη Φινλανδία αυτή η ιδέα είναι αδιανόητη»

Προσέθεσε πως «αν ντρέπεσαι, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με το αντίθετο φύλο σε μικτές σάουνες, και αν πηγαίνεις με το άλλο φύλο δεν πρέπει να κοιτάς»

«Γίνεσαι πολύ καλός στο να μην κοιτάς γυμνά σώματα και να εστιάζεις στα πρόσωπα».

Με πληροφορίες από DailyMail

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024