Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο για τους αμάχους στη Γάζα - «Kατευθυνθείτε νότια»

Ισραήλ: Ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο για τους αμάχους στη Γάζα – «Kατευθυνθείτε νότια»

«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για τρεις ώρες ανοίγει δίοδος διαφυγής του άμαχου πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, θα επιτραπεί σήμερα στους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του εδώ και τρεις εβδομάδες να ενθαρρύνει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή κινούμενοι νότια και να αποφύγουν έτσι να βρίσκονται στο επίκεντρο των επιθέσεων με στόχο την Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει τη Γάζα από τρία σημεία και ουσιαστικά την έχει κόψει στα δύο

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα ο στρατός αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ αλ Ντιν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους πολίτες από τις 13:00 ως τις 16:00 τοπική ώρα.

«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς φροντίζουν ήδη για την προστασία τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των IDF.

Η οδός Σαλάχ αλ Ντιν – Πηγή: Al Jazeera

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στη Γάζα

Οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζονται, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει τη Γάζα από τρία σημεία και ουσιαστικά την έχει κόψει στα δύο. Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι έχει υπό τον έλεγχό του όλους τους δρόμους που συνδέουν τον βορρά, όπου εκτυλίσσονται οι μάχες, με τον νότο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί μετά τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις έχουν ανέλθει σε 9.488. Τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου έχουν φτάσει τις 3.900. Την ίδια ώρα, 2.200 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχουν καταφύγιο και προστασία σε αμάχους.

Μιλώντας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία από την πολιορκημένη Γάζα, ο Τόμας Γουάιτ δήλωσε ότι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Τουλάχιστον 72 υπάλληλοι της UNRWA έχουν επίσης σκοτωθεί.

Περίπου 600.000 άνθρωποι στη Γάζα έχουν βρει καταφύγιο σε κτίρια του ΟΗΕ από την έναρξη του πολέμου.

«Πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο κάτω από τη σημαία του ΟΗΕ και ζητούν προστασία βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο Γουάιτ. «Ας είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κανένα μέρος που να είναι ασφαλές στη Γάζα αυτή τη στιγμή».

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024