Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς – Ντιμιτρόφ 1-2: «Λύγισε» στο τάι μπρέικ ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Ντιμιτρόφ 1-2: «Λύγισε» στο τάι μπρέικ ο Στέφανος

Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-1 σετ και έχασε την ευκαιρία να περάσει στον τελικό του Paris Masters.

Το πάλεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο Παρίσι. Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Βούλγαρο με 2-1 σετ (6-3, 6-7 [1], 7-6 [3]) στα ημιτελικά του Paris Masters και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο, όμως, αντέδρασε. Ανέβασε την απόδοσή του και παίζοντας εκπληκτικά στο τάι μπρέικ ισοφάρισε σε 1-1 το ματς και το έστειλε σε τρίτο σετ. Εκεί ο συμπατριώτης μας είχε ευκαιρίες για να κάνει μπρέικ στον Βούλγαρο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Το πάλεψε ο Στέφανος, αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες

Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν ξανά στο τάι μπρέικ, όπου ο Βούλγαρος, όμως, αυτή τη φορά ήταν πιο ψύχραιμος και με 7-3 έκανε το 2-1 στα σετ. Ο Ντιμιτρόφ πήρε την πρόκριση και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό, ο οποίος θα προκύψει από το παιχνίδι Νόβακ Τζόκοβιτς – Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Στέφανος από την άλλη, φεύγει από το Παρίσι έχοντας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα. Εμφανίσεις που τον βοήθησαν να σφραγίσει την πρόκριση στα ATP Finals και να αποκτήσει ρυθμό ενόψει των τελικών που θα γίνουν στο Τορίνο.

Κακό ξεκίνημα, ισοφάριση και ήττα στο τάι μπρέικ

Ο Στέφανος δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος τενίστας έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και πήρε από νωρίς τα ηνία στο σετ (3-0). Λίγο αργότερα ο Γκριγκόρ έφτασε στο 4-2 και στη συνέχεια με 6-3 έκανε το 1-0. Στο δεύτερο σετ δεν είχαμε μπρέικ. Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος ήταν κυρίαρχος και με 7-1 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο τρίτο γκέιμ του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς είχε τέσσερις ευκαιρίες για να κάνει μπρέικ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Οι δύο τενίστες στη συνέχεια κράτησαν τα σερβίς τους και μοιραία οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Βούλγαρος με δύο γρήγορα μίνι μπρέικς έκανε το 5-0 και λίγο αργότερα με 7-3 έφτασε στο 2-1 και πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη-πρόκριση στον τελικό.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024