Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: 300 νίκες, 50+ για τέταρτη σεζόν και 15ος ημιτελικός Masters (vids)

Εγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: 300 νίκες, 50+ για τέταρτη σεζόν και 15ος ημιτελικός Masters (vids)

Μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει περισσότερους ημιτελικούς Masters από τους εν ενεργεία παίκτες – Εφτασε τις 300 νίκες καριέρας ο Τσιτσιπάς, που ξεπέρασε τις 50 για τέταρτη σεζόν και τρίτη συνεχόμενη!

Την καλύτερη περίοδό του στη φετινή σεζόν διανύει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο συμπατριώτης μας, μετά από αρκετό καιρό, παίζει και πάλι εκπληκτικό τένις και πετυχαίνει σπουδαίες νίκες, κάνοντας χαρούμενους τους θαυμαστές του. Οπως αυτή πριν από λίγες ώρες απέναντι στον φορμαρισμένο και εξαιρετικό στα indoors τουρνουά, Κάρεν Κατσάνοφ, με τον Ελληνα τενίστα να κυριαρχεί στο κορτ και να φτάνει σε μια επιβλητική νίκη, που του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Masters του Παρισιού.

Η 8η νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πριν τον Κάρεν Κατσάνοφ είχε αποκλείσει στον δεύτερο γύρο τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (2-0) και στον τρίτο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (2-0). Εξαιρετικές εμφανίσεις και μεγάλες νίκες απέναντι σε τενίστες κορυφαίου επιπέδου, με τον συμπατριώτη μας να φτάνει για 15η φορά σε ημιτελικό επιπέδου Masters και να βρίσκεται πλέον μόνο πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη σχετική κατηγορία (17 ο Σέρβος).

Σε εκπληκτική κατάσταση ο Ελληνας τενίστας, μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο στο Παρίσι

Δεύτερος ημιτελικός Μasters για φέτος

Ο Τσιτσιπάς μέσα σε πέντε χρόνια (2018-2023) έχει 15 συμμετοχές σε ημιτελικά ATP-1000, με τον Ελληνα τενίστα να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του τένις. Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για τον 25χρονο, που παράλληλα ξεπέρασε τις 50 νίκες στη σεζόν. Για τέταρτη φορά στην καριέρα του και τρίτη συνεχόμενη: Το 2019 σταμάτησε στις 54, το 2021 στις 55, το 2022 στις 61, νούμερο που αποτελεί μέχρι τώρα το career high του.

Η νίκη απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ ήταν σημαντική για έναν ακόμα λόγο, καθώς ήταν η 300η για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στην καριέρα του έχει δώσει συνολικά 440 ματς, έχοντας ρεκόρ 300-140. Σε αυτό το διάστημα έχει κατακτήσει 10 τίτλους, οι δύο εκ των οποίων είναι επιπέδου Masters. Μάλιστα και οι δύο ήταν στο Μόντε Κάρλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τσιτσιπάς για δεύτερη φορά φέτος θα αγωνιστεί σε ημιτελικά Masters, μετά το αντίστοιχο που είχε γίνει στη Ρώμη τον περασμένο Μάιο. Εκεί είχε ηττηθεί από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 7-5, 7-5. Αυτή τη φορά θα βρει απέναντι του τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος μάλιστα στους «32» του Paris Masters απέκλεισε τον Ρώσο με 2-1 σετ.

Αυτή θα είναι η 8η φορά που θα κοντραριστούν ο Ελληνας τενίστας με τον Βούλγαρο, με τον συμπατριώτη μας να έχει κερδίσει τα 6 από τα 7 παιχνίδια που έχουν δώσει. Τελευταία φορά έπαιξαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο United Cup, όπου επικράτησε ο Τσιτσιπάς με 2-1 σετ. Η μοναδική νίκη του Βούλγαρου ήταν το 2020 στο τουρνουά της Βιέννης με 2-1 σετ.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024